ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Ξανά μπροστά η Νέα Δημοκρατία

Νέα δημοσκόπηση: Ξανά μπροστά η Νέα Δημοκρατία

Οριακό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει μία ακόμη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, ενισχύοντας τα σενάρια για προεκλογικό «θρίλερ».

Έπειτα λοιπόν από το γκάλοπ της GPO, που εμφάνιζε το κόμμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προηγείται με 0,3% έναντι της Κουμουνδούρου, αλλά και την… απάντηση του Αλέξη Τσίπρα μία ημέρα αργότερα, η «γαλάζια» παράταξη, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα «Παραπολιτικά», παίρνει ξανά τα «ηνία» στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 24%, έναντι 23,4% του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο κάτι παραπάνω από… άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 11% του συνόλου!

Το ΚΚΕ καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 5,2%, ενώ ακολουθούν από κοντά Χρυσή Αυγή με 5,1% και Ποτάμι με 4,8%. ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων ισοδυναμούν με ένα ποσοστό στο 4%, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνη μπαίνει οριακά στη Βουλή, με ποσοστό 3,4%.

Από την άλλη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βλέπουν από μακριά την… πόρτα του επόμενου Κοινοβουλίου, με το ποσοστό τους να μην ξεπερνά το 2%.

dimoskopisi2

Όπως και να έχει πάντως, το μόνο βέβαιο φέρεται να είναι η… αβεβαιότητα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, εκπλήξεις και ανατροπές αναμένονται και στις δημοσκοπήσεις που θα δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα (4/9) το βράδυ, από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Star και του Σκάι.

dimoskopisi3

Σε κάθε περίπτωση, προβλέπεται μάχη «σώμα με σώμα», τουλάχιστον όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε, όχι μόνο πως οι διαφορές των δύο κομμάτων είναι μέχρι στιγμής στα όρια του στατιστικού λάθους, αλλά και το… σκοτεινό παρελθόν των δημοσκοπήσεων, οι οποίες ουκ ολίγες φορές έχουν πέσει έξω κατά το παρελθόν, με τελευταία και… καλύτερη το δημοψήφισμα.

«Και τότε έπεσαν έξω με πολλές πολλές μονάδες», σχολίασε με… νόημα ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό kontra.

Διαβάστε εδώ τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015

Σχετικές ειδήσεις