ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοσκόπηση: «Θρίλερ» για όλες τις θέσεις – Μια… ανάσα μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα Δημοσκόπηση: «Θρίλερ» για όλες τις θέσεις – Μια… ανάσα μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μία ακόμη «σκηνή», με αρκετό μάλιστα… σασπένς, εκπλήξεις και ανατροπές, γράφτηκε στο προεκλογικό θρίλερ των δημοσκοπήσεων, το βράδυ της Τρίτης (8/9).

Και πώς όχι, όταν η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24, ενισχύει τα σενάρια του «ντέρμπι για γερά νεύρα» μεταξύ Κουμουνδούρου και Ρηγίλλης, με τον ΣΥΡΙΖΑ (26,5 %) να προηγείται με (το εντός ορίων στατιστικού λάθους) 0.5% στην πρόθεση ψήφου, έναντι της ΝΔ (26%).

Παράλληλα, «μάχη σώμα με σώμα» για την τρίτη θέση δίνουν Χρυσή Αυγή (6,5%) και Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) (6%), την ίδια ώρα που το ΚΚΕ ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής (5,5%), μόλις 0,5% μπροστά από το Ποτάμι (5%).

Από εκεί και πέρα η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη συγκεντρώνει ποσοστό 3,5%, όσο και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε μία ακόμη δημοσκόπηση εμφανίζονται εκτός Βουλής με μόλις 2%.

Tα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

dimoskopisi

Δημοτικότητες αρχηγών

Όσον αφορά στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, προβάδισμα έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 44% θετικές γνώμες (έναντι 44% αρνητικών), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 41% θετικές γνώμες (έναντι 48% αρνητικών).

Στην καταλληλότητα ωστόσο για την πρωθυπουργία, ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί το προβάδισμά του έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με 35% έναντι 33%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 48% έναντι 38% της ΝΔ, ενώ υψηλή παραμένει η συσπείρωση της ΝΔ που φτάνει στο 77%, την ίδια ώρα που αυτή του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 54%.

Μετεκλογικές συνεργασίες

Στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη επιλογή κυβέρνησης για τη χώρα μετά τις εκλογές αν δεν αναδειχθεί αυτοδυναμία, το 44% των ερωτηθέντων επιλέγουν κυβέρνηση συνεργασίας του πρώτου κόμματος με 1-2 μικρότερα κόμματα, ενώ το 39% συνεργασία των δύο πρώτων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ) μαζί με όποιο άλλο κόμμα επιθυμεί να συμμετάσχει. Το 8% επιλέγει πάντως νέες εκλογές.

Στο ερώτημα, τέλος, αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμβάλλει στην εφαρμογή του Μνημονίου, το 60% απαντούν «ναι σε κάθε περίπτωση», το 13% «ναι, μόνο αν είναι πρώτο κόμμα» και το 17% «όχι, σε καμία περίπτωση».

Στο αντίστοιχο ερώτημα για τη ΝΔ, το 64% θεωρούν ότι πρέπει να συμβάλλει στην εφαρμογή του Μνημονίου σε κάθε περίπτωση, το 9% μόνο αν είναι πρώτο κόμμα και το 16% σε καμία περίπτωση.

Διαβάστε εδώ τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015

Δείτε αναλυτικά όλη τη δημοσκόπηση:

Σχετικές ειδήσεις