ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 22 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία

Στις 22 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία

Νέα Δημοκρατία: ένταση και διαφωνία πριν από την εκλογή του αρχηγού. Τα χρήματα στα «γαλάζια» ταμεία δεν επαρκούν για πολλές κάλπες και εκλογικά κέντρα.

Μετά από μία έντονη συνεδρίαση στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή την Πέμπτη (08/10/2015) με θέμα τα διαδικαστικά για την εκλογή νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία κλείδωσε η ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών για τις 22 Νοεμβρίου. Εάν οι υποψήφιοι δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν ποσοστό πάνω από 50%, τότε οι εκλογές θα επαναληφθούν στις 29 Νοεμβρίου, μεταξύ των δύο επικρατέστερων.

Την Δευτέρα (12/10/2015) η Εφορευτική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου ώστε να αποφασιστεί το τίμημα που θα πρέπει να πληρώνουν όσοι σπεύσουν να εγγραφούν ως νέα μέλη για να ψηφίσουν. Όμως, ούτε και σ’ αυτό τα βρίσκουν στη Νέα Δημοκρατία.

Ο νυν πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιμένει το αντίτιμο να είναι στα 20 ευρώ σε αντίθεση με τους συνυποψήφιούς του οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα δύο ευρώ. Η ερμηνεία που δίνεται στο γιατί η διαφορά μεταξύ των δύο ποσών είναι μεγάλη, θέλει την πλευρά Μεϊμαράκη να προσπαθεί να περιορίσει τους.. ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη.

Έτσι κι αλλιώς, πάντως, υπάρχει θέμα με το κόστος της εκλογικής διαδικασίας. Στα ταμεία της ΝΔ δε φαίνεται να έχουν μείνει και πολλά ώστε να καλύψουν τα έξοδα για τις κάλπες και τα εκλογικά κέντρα. Πόσες κάλπες θα στηθούν και πόσα κέντρα; Ούτε σε αυτό συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα της Δευτέρας.

Κατά τα υπόλοιπα ο υποψήφιος πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά σήμερα την προεκλογική του περιοδεία από το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος) όπου και θα μιλήσει στις 7.30 μμ.

Και ο υποψήφιος Απόστολος Τζιτζικώστας ξεκίνησε με τα εγκαίνια των γραφείων του την Πέμπτη (08/10/2015) στην Οδό Πανεπιστημίου 39 και υποσχέσεις: «Σήμερα ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε και να μεγαλώσουμε τη ΝΔ. Αλλάζουμε πρώτοι εμείς, για να εμπνεύσουμε μετά όλη τη χώρα».

Σχετικές ειδήσεις