ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιγμα στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ο Τσίπρας

Άνοιγμα στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ο Τσίπρας

Μετά από μήνες σκληρών και άδικων αποφάσεων για την κοινωνία οι οποίες στοίχισαν και στη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί σφόδρα πια να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία αλλά και στη βάση του κόμματος.

Την Πέμπτη (08/10/2015) η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο του κόμματος κι ένα από τα «καυτά» θέματα ήταν η επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα να επανενώσει τον «κοινωνικό» με τον «κομματικό» ΣΥΡΙΖΑ ειδικά και μετά τις αποχωρήσεις στελεχών που πήγαν στη Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ).

Συνεργάτες του προέδρου Τσίπρα επισημαίνουν πως είναι ανάγκη η τόνωση της κοινωνικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Προς αυτήν την κατεύθυνση ξεκινά εκστρατεία εγγραφής νέων μελών στο κόμμα. Στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται επιπλέον εκτός από την εκλογή νέου γενικού γραμματέα της, η συμπλήρωση κενών θέσεων της Πολιτικής Γραμματείας η οποία εν μέρει «αποψιλώθηκε» μετά την ίδρυση της ΛΑΕ. Επιπλέον, η Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή τη διεξαγωγή Συνεδρίου το Φεβρουάριο.

Όλες αυτές οι κινήσεις έχουν στόχο την ισχυροποίηση του εκτελεστικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσωπα-κλειδιά, ώστε να περιοριστούν τυχόν διασπαστικές κινήσεις στο μέλλον.

Σχετικές ειδήσεις