ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Γεροβασίλη: Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με βάση την αντικειμενική αξία!

«Βόμβα» Γεροβασίλη: Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με βάση την αντικειμενική αξία!

«Δεν θα έχουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, εκτός εάν εννοούμε κατοικίες οι οποίες μπορεί να είναι αντικειμενικής αξίας ενός εκατομμυρίου, για να βάλουμε κι έναν διαχωρισμό εδώ».

Με τη φράση αυτή η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη «άνοιξε την κερκόπορτα», κάνοντας γνωστά τα σχέδια της κυβέρνησης: Έρχονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, με βάση την αντικειμενική αξία!

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός... Και μπορεί η αρχή να γίνει, με βάση αντικειμενική αξία ενός... εκατομμυρίου ευρώ, όπως είπε η κ. Γεροβασίλη, ποια θα είναι όμως η συνέχεια;

Ποιος εγγυάται ότι σε λίγους μήνες η αντικειμενική αξία για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας δεν θα πέσει στα 400.000 ή στα 200.000 ευρώ;

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Και βεβαίως, αυτό είναι ένα ζήτημα που συνδέεται με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως ξέρετε καλύτερα και από εμένα ενδεχομένως. Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της ανακεφαλαιοποίησης είναι ότι μέσα από αυτό, το μεγάλο αυτό πρόβλημα οφείλει να αντιμετωπιστεί, προκειμένου να έχουμε και βιώσιμο τραπεζικό σύστημα. Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς τα όρια. Ωστόσο, θα σας πω ότι βεβαίως με κριτήρια εισοδηματικά, αλλά και συνολικής περιουσίας, το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί, με στόχο η πρώτη κατοικία των ανθρώπων χαμηλότερων και μεσαίων στρωμάτων να μην αγγιχτεί. Με κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα δούμε τέτοιου τύπου πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία. Αυτό είναι δέσμευση της κυβέρνησης», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1».

Και στη συνέχεια, ως «πολιτικός λαγός» κυβέρνησης και τρόικας, έριξε τη «βόμβα»: «Δεν θα έχουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, εκτός εάν εννοούμε κατοικίες οι οποίες μπορεί να είναι αντικειμενικής αξίας ενός εκατομμυρίου, για να βάλουμε και έναν διαχωρισμό εδώ».

Το Newsbomb.gr εδώ και ημέρες είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, όταν και είχε γίνει γνωστός ο αναθεωρημένος κώδικας δεοντολογίας της Τράπεζας Ελλάδος, που «ανοίγει το παράθυρο» στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Μετά και από τις δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη, περιμένουμε ΑΜΕΣΑ μια ξεκάθαρη τοποθέτηση για το θέμα από τους κ. κ. Τσίπρα και Καμμένο.

Τι θα πράξουν;

Θα φτάσουν στο σημείο να πετάξουν από τα σπίτια τους εκατομμύρια Έλληνες που αδυνατούν πραγματικά να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν για μια ακόμη φορά τα βρώμικα σχέδια των δανειστών;

Σχετικές ειδήσεις