ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάξιμου: Απροκάλυπτος «Θατσερισμός» εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μάξιμου: Απροκάλυπτος «Θατσερισμός» εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη

Συνεχίζεται η επίθεση του Μαξίμου στον πρόεδρο της ΝΔ, με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για θέσεις που διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Κατά κυβερνητικούς «κύκλους», ο πρόεδρος της ΝΔ, επιδόθηκε σε μια άσκηση απροκάλυπτου Θατσερισμού. Ο οποίος μάλιστα, αποτυπώνεται εξαιρετικά στην φράση της πρωτομιλίας του:

«Δεν σας αρέσουν οι αριθμοί. Βλέπετε, εσείς ενδιαφέρεστε μόνο για τους ανθρώπους. Όμως οι αριθμοί λένε την πραγματικότητα..».

Παραλλήλως, τονίζουν ότι: Όσοι περίμεναν να ακούσουν επιτέλους τις προτάσεις τα ΝΔ για το ασφαλιστικό, άκουσαν ότι αντί της κυβερνητικής πρότασης, η Αξιωματική Αντιπολίτευση εισηγείται:

  • Την επιβολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, όπως ζητούν οι δανειστές. (Και που σημαίνουν σκληρές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις)
  • Την υποκατάσταση της κοινωνικής ασφάλισης από την ιδιωτική. (Αυτό ίσως χρειαστεί να το εξηγήσουν περισσότερο – ή μήπως σκοπίμως απέφυγαν κάτι τέτοιο;)
  • Νέα περικοπές στις συντάξεις (Με την πρόταση να κοπούν περισσότερο οι κρατικές επιχορηγήσεις στα Ταμεία).
  • Την παρακράτηση αγροτικών επιδοτήσεων για οφειλές των αγροτών στον ΟΓΑ. (Και καμία άλλη πρόταση για τους αγρότες)
  • Την μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. (μαζί με κατηγορίες ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την μία κοινωνική κατηγορία εναντίον της άλλης)

Και διερωτώνται: Αυτές είναι οι προτάσεις της ΝΔ για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού;»

Εν κατακλείδι, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως: «Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν τάσσεται υπέρ της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού μέσα από μια λογική αύξηση των εργοδοτικών εισφορών (στην οποία έχουν συμφωνήσει οι εργοδοτικές οργανώσεις) ή υπέρ μιας νέας, 12ης στην σειρά, οριζόντιας μείωσης στις συντάξεις».

Σχετικές ειδήσεις