ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκαλύψεις Wikileaks: Όλος ο διάλογος Τσίπρα - Παυλόπουλου

Αποκαλύψεις Wikileaks:  Όλος ο διάλογος Τσίπρα - Παυλόπουλου

Σειρά επικοινωνιών έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,Προκόπη Παυλόπουλο, στον απόηχο των εξελίξεων με αφορμή τις διαρροές από ταWikileaks σχετικά με τους διαλόγους τουΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα.

Όπως είχε αποκαλύψει το newsbomb.gr ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι το ρολό του ΔΝΤ μπορεί να το παίξει ο ESM, δείχνοντας στην ουσία την πόρτα της εξόδου στο ΔΝΤ.

Διαβάστε τον διάλογο Τσίπρα - Παυλόπουλου

Προκόπης Παυλόπουλος: «Όπως έχω καταστήσει και δημοσίως γνωστό, θεωρώ πως από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη έχουν διαμορφώσει τον ESM, τη σημερινή αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έπρεπε να την είχε αναλάβει εδώ και καιρό ο ίδιος ο ESM μέσω δικών του έμπειρων στελεχών. Και τούτο διότι, πέραν των άλλων που αφορούν αυτό τούτο το κύρος των Ευρωπαϊκών Θεσμών, η τεχνογνωσία των στελεχών του ESM θα ήταν σαφώς ανώτερη εκείνης των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με βάση την όλη διεθνή προϊστορία του τελευταίου».

Αλέξης Τσίπρας: «Η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα, και θα ζητήσει εξηγήσεις για τις Θέσεις του Ταμείου. Θα ενημερώσω της ηγεσίες χωρών και θεσμών για τη θέση μας. Δε πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με τη φωτιά και δε θα αφήσουμε τη χώρα και την Ευρώπη απροστάτευτη. Κάποιοι θέλουν να στήσουν νέα κρίση στην Ελλάδα για να επηρεάσουν το δημοψήφισμα στη Βρετανία και να τραυματίσουν την Ευρώπη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε σήμερα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ θα επικοινωνήσει και με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από του αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη να ενημερώσει τους επικεφαλής των ευρωομάδων, καθώς και τον Ρομπέρτο Γκουαλτγιέρι, επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος.

Οι ίδιες πηροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός πρόκειται να αποστείλει άμεσα, για το συγκεκριμένο θέμα, επίσημη επιστολή στην Κριστίν Λαγκάρντ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για τις αποικαλύψεις των Wikileaks

Σχετικές ειδήσεις