ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δηλητήριο» Ολάντ κατά Τσίπρα: Τι γράφει στο βιβλίο του περί δραχμής!

«Δηλητήριο» Ολάντ κατά Τσίπρα: Τι γράφει στο βιβλίο του περί δραχμής!

Πολύκροτο βιβλίο εκμυστηρεύσεων του Φρανσουά Ολάντ σε δύο δημοσιογράφους της Μοντ, που κυκλοφόρησε σήμερα στη Γαλλία, κονιορτοποιεί οποιαδήποτε εναπομένοντα θρύψαλα αξιοπιστίας του Α. Τσίπρα στην Ε.Ε. και στο ευρύτερο κύκλο των νέων πατρώνων του.

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Το βιβλίο που φέρει τον τίτλο «Ένας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά», κατακτά τους κορυφαίους τίτλους του γαλλικού Τύπου και τη θέση εισαγωγικής είδησης στα ειδησεογραφικά δελτία των δικτύων τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Η έκδοσή του ρυθμίστηκε να συμπέσει με την ρητορική αναμέτρηση (debate) μεταξύ των επτά μνηστήρων της υποψηφιότητας του κόμματος της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Όπως αναφέρει το militaire.gr, στο βιβλίο αφθονούν δηλητηριώδη βέλη εναντίον προσώπων με τα οποία ο Ολάντ έχει παλαιούς λογαριασμούς ή τα οποία διαβλέπει ότι θα αποτελούσαν εμπόδια για την επανεκλογή του, για την οποία δεν εκτίθεται ακόμη αλλά και δεν παύει και να ελπίζει. Οξύτατη επίθεση εναντίον του δικαστικού σώματος της χώρας, στο οποίο καταλογίζει υποκρισία και εμπλοκή στην πολιτική, κινεί σημερινό διάβημα της ηγεσίας του Σώματος στο προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων.

Η αναφορά στον Τσίπρα γίνεται –όπως πληροφορούμαι- στα πλαίσια αφήγησης συνομιλίας του Γάλλου προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του. Κατά την οποία ο Πούτιν αναφέρει στον Ολάντ ότι ο Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα, που είχε προηγηθεί, τον ερώτησε (τον Πούτιν) εάν θα μπορούσε να τυπώσει χαρτονομίσματα ΔΡΑΧΜΗΣ στη Ρωσία.

Η μαρτυρία αυτή –διπλού προεδρικού επιπέδου- καταρρίπτει τον μυριοστό ψευδή ισχυρισμό του σημερινού πρωθυπουργού του Όχι/Ναι ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης ενεργούσε εν αγνοία του για την αναζήτηση διεξόδου από απειλούμενο χρηματοπιστωτικό πνιγμό, όπως και την αδιάψευστη ανοχή του στις κατηγορίες κατά Λαφαζάνη ότι ετοίμαζε νομισματικό πραξικόπημα. Ο ίδιος ο Τσίπρας είχε δώσει τις σχετικές εντολές, όπως αποκαλύπτει ο Ολάντ.

Βεβαίως ο ίδιος ο Ολάντ δεν δικαιούται το Νόμπελ της φιλαλήθειας, αλλά το γεγονός που αφηγείται δεν είναι του είδους που εφευρίσκεται εκ του μηδενός και άλλωστε εκτίθεται σε κίνδυνο διάψευσης από τον Πούτιν.

Τα μόνα ερωτήματα που αναδύονται αφορούν στα κίνητρα που κίνησαν τις αλληλοδιάδοχες ακριτομύθιες -επειδή δεν είναι πολύ πιθανόν να έγιναν έτσι, χάριν κουτσομπολιού, τουλάχιστον στην περίπτωση του σκακιστή Πούτιν. Ο οποίος ουδέποτε αντιμετώπισε τον Α. Τσίπρα ως σοβαρό και αξιόπιστο συνομιλητή και πιθανότατα πληροφόρησε τον Ολάντ (και δι’ αυτού την Μέρκελ και την Ουάσιγκτων) προκειμένου να εξασφαλισθεί από ενδεχόμενη διαστροφή και στρεψοδικία.

Πηγή: militaire.gr

Σχετικές ειδήσεις