ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες - Παππάς: Δεν κάνουμε πίσω - Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις

Τηλεοπτικές άδειες - Παππάς: Δεν κάνουμε πίσω - Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις

Σκληρή στάση κράτησε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση της ΕΡΤ, λέγοντας πως η απόφαση της Δικαιοσύνης θα γίνει σεβαστή, ενώ κυβέρνηση ετοιμάζει νέο σχέδιο νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες που θα κατατεθεί στη Βουλή την Δευτέρα.

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για «καινούργια πραγματικότητα με την οποία θα πορευτούμε» μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο.

Ο Νίκος Παππάς μίλησε για μια «πρωτοφανώς κρυστάλλινη διαδικασία με απολύτως αυστηρά κριτήρια» ενώ τόνισε ότι «οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές και για τις κυβερνήσεις αλλά κρίνονται», συμπληρώνοντας πως, «Οι νυν καναλάρχες είναι καναλάρχες λόγω της πετυχημένης αεροπειρατείας. Οι νέοι καναλάρχες είναι καναλάρχες επειδή πορεύθηκαν με τους κανόνες που όρισε η Πολιτεία».

Αμέσως μετά ο υπουργός επικρατείας εκτόξευσε «καρφιά» κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας υπενθυμίζοντας πως «ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ» ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, βάζει τέρμα στην ανομία του τηλεοπτικού πεδίου».

Ο κ. Παππάς ενημέρωσε πως η κυβέρνηση αναμένεται θα φέρει την Δευτέρα (31/10) νέο σχέδιο νόμου στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας χαρακτηριστικά «Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις». «Όλοι θα κριθούμε από τις πολιτικές μας αποφάσεις. Οι δικαστές κλήθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος των τηλεοπτικών πιέσεων», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Στη συνέχεια ο ίδιος υπερασπίστηκε τις χθεσινές δηλώσεις της κυβερνητική εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή δήλωση της λέγοντας, «ανήθικο είναι να παίρνεις από τους φτωχούς και να τα δίνεις στους πλούσιους».

«Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση νομικά ώστε να αποφασίσει για τον αριθμό των καναλιών», σχολίασε ο κ. Παππάς συμπληρώνοντας πως, «Ο διαγωνισμός θα γίνει από το ΕΣΡ και ελπίζουμε να γίνει γρήγορα», ενώ στη συνέχεια τόνισε, «Τελειώσαμε το κλειστό club καναλαρχών».

«Είναι προφανής πλέον η πολιτική σκοπιμότητα της Νέας Δημοκρατίας» είπε τέλος ο Νίκος Παππάς επιτιθέμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση για να πει:

«Με τον διαγωνισμό μας το Δημόσιο είχε εισπράξει 90 εκατ. ευρώ που τώρα πρέπει να επιστραφούν. Είναι υπόλογοι όσοι υπονόμευσαν τον διαγωνισμό. Η ΝΔ είναι βαρύτατα εκτεθειμένη».

Σχετικές ειδήσεις