ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από Νίσυρο: Δεν θα ρωτήσουμε κανέναν πού θα δώσουμε το πλεόνασμα

Τσίπρας από Νίσυρο: Δεν θα ρωτήσουμε κανέναν πού θα δώσουμε το πλεόνασμα

Ειδήσεις | Αλέξης Τσίπρας: Από τη Νίσυρο, όπου βρίσκεται σήμερα, Τρίτη (13/12/2016), ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με το ΔΝΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα ρωτήσουμε κανέναν πού θα δώσουμε το πλεόνασμα».

«ΜΕΤΩΠΙΚΗ» ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

«Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μέχρι κεραίας, αλλά δεν θα ρωτήσουμε κανέναν για να δώσουμε τις υπερβάσεις σε όσους έχουν ανάγκη, δεν θα ρωτήσουμε κανέναν για το που θα διαθέσουμε τα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε, ωστόσο και στους «ανόητους τεχνοκράτες», τονίζοντας πως μας έφερναν συνεχώς νέα προγράμματα που απέτυχαν: «Κάποιοι ανόητοι τεχνοκράτες μας λένε ότι το λάθος είναι το σωστό».

«Τα νησιά της πρώτης γραμμής από την Σαμοθράκη ως το Καστελόριζο εξαιρούνται από την αύξηση ΦΠΑ λόγω προσφυγικής κρίσης», ανακοίνωσε. «Σηκώνουν όλο το βάρος της υποδοχής και της φιλοξενίας, και τελικά ολόκληρο το βάρος της Ευρώπης. Οι πολίτες των νησιών αυτών πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, να αισθάνονται ότι η χώρα μεριμνά γι' αυτούς», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την ανασύσταση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και την ενίσχυση του ακτοπλοϊκού δικτύου συνδυασμένων μεταφορών.

Εξάλλου, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επάρκειας νερού, ανακοινώνοντας επέκταση των εγκαταστάσεων αφαλάτωσης και σε άλλα ακριτικά νησιά, ενώ ανακοίνωσε δύο αναπτυξιακά προγράμματα με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου.

«Η Ελλάδα είναι νησιωτική. Οφείλουμε να δείξουμε έμπρακτα την στήριξή μας στους νησιώτες», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Απευθύνομαι σε αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες... Η πολιτεία έχει χρέος να είναι δίπλα σας... Να έχετε ίσα δικαιώματα όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες πολίτες».

«Στη Νίσυρο χτυπά σήμερα η καρδιά της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Τσίπρας νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της τελετής ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του νησιού, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο δημαρχείο Νισύρου.

Στο πλαίσιο της αντιφώνησής του ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι «η ελληνική Πολιτεία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των νησιωτών με έργα και ότι θα συμβάλει στην αξιοποίηση των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων των νησιών».

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, καθώς και βουλευτές των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων.

Σχετικές ειδήσεις