ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ναι» στην Προανακριτική κατά Παπαντωνίου από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι

«Ναι» στην Προανακριτική κατά Παπαντωνίου από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι

Ειδήσεις | Προανακριτική Επιτροπή| Γιάννος Παπαντωνίου: «Ναι» λέει η ΝΔ στην πρόταση για τη συγκρότηση προανακριτής επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα. «Όλα στο φως», τόνιζαν πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ, με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τάχθηκε υπέρ της πρότασης που κατέθεσαν την Παρασκευή (10/03/2017) ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για τη διενέργεια Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

«Το Ποτάμι λέει ναι στην προανακριτική για τα εξοπλιστικά της περιόδου Παπαντωνίου. Η κοινωνία ζητάει απαντήσεις έστω και με καθυστέρηση», έγραψε στο twitter ο κ. Θεοδωράκης.

Δείτε το tweet του προέδρου του Ποταμιού

Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής τάχθηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος από πλευράς Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Εμείς λέμε "ναι" στην πρόταση για προανακριτική για τα εξοπλιστικά για όποια έτη θέλετε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να υπερασπιστούμε κανέναν», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

Και πρόσθεσε:«Λέμε "ναι" όπως είπαμε "ναι" στην εξεταστική για δάνεια. Επίσης, λέμε "ναι" στην προανακριτική για τον Βαρουφάκη, για την τράπεζα Αττικής και σε ό,τι άλλο προκύψει. Εσείς όμως είπατε "όχι" στην έρευνα για τον Βαρουφάκη και αρνηθήκατε να εξεταστούν οι ευθύνες για την οικονομία των κυβερνήσεων πριν το 2009. Λέμε "ναι" στην προανακριτική για Βαρουφάκη, για τράπεζα Αττικής και για ό,τι άλλο προκύψει. Σε κάθε προανακριτική εξέταση».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για την πρόταση της κυβέρνησης σχετικά με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής

Σχετικές ειδήσεις