ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λουκάς Παπαδήμος - Παραδοχή Τόσκα: Υπήρξε κενό ασφαλείας με την αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού

Λουκάς Παπαδήμος - Παραδοχή Τόσκα: Υπήρξε κενό ασφαλείας με την αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού

Τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο: Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, παραδέχθηκε το Σάββατο (27/05/2017) ότι πράγματι υπήρξε κενό ασφάλειας σε σχέση με τον έλεγχο της αλληλογραφίας του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

«Ό,τι κενά υπήρξαν θα κοιτάξουμε να τα καλύψουμε», δήλωσε ο κ. Τόσκας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα.

Σημείωσε δε: «Η δημοκρατία είναι πάντα αυστηρή απέναντι σε όσους εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εκδικητές».

Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την πορεία της υγείας του κ. Παπαδήμου και του ευχήθηκε καλή ανάρρωση, τονίζοντας ότι «είναι σε καλά χέρια», ενώ όπως είπε, συζήτησαν για το θέμα του τραυματισμού του και πως έγιναν τα γεγονότα.

Ειδικότερα, από τις κάμερες της Βουλής έχει καταγραφεί ο αστυνομικός την ώρα που μετέβη με την αλληλογραφία για έλεγχο και συγκεκριμένα τέσσερις φακέλους, που είχε παραλάβει από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, μεταξύ των οποίων και το παγιδευμένο πακέτο.

Διευκρινίστηκε από την Αστυνομία, ότι οι φάκελοι της αλληλογραφίας του κ. Παπαδήμου, δεν σφραγίζονται μετά τον έλεγχο, γι' αυτό και δεν υπήρχαν τα ειδικά σφραγιδάκια, στις άλλες επιστολές.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, θα εξετάσουν τώρα τον υπάλληλο που είχε βάρδια προκειμένου να διευκρινιστεί γιατί δεν εντοπίστηκε ο παγιδευμένος φάκελος.

Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι ειδικοί κατάφεραν να κολλήσουν τα κομμάτια του φακέλου και φαίνεται ο «αποστολέας». Δεν πρόκειται για γνωστό πολιτικό πρόσωπο, όπως λένε οι αστυνομικοί και έχει διεύθυνση στο Κολωνάκι.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την συλλογή στοιχείων για τους δράστες.

Σχετικές ειδήσεις