ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE BLOG: Η συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ: Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η οικονομία και οι επενδύσεις

LIVE BLOG: Η συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ: Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η οικονομία και οι επενδύσεις

Συνάντηση Αλέξη ΤσίπραΝτόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο: Στις 19:00 ώρα Ελλάδος αναμένεται να πραγματοποιηθεί το τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ γραφείο σε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος - Τι επιδιώκουν οι δυο πλευρές και τι είναι αυτό που ο Αμερικανός Πρόεδρος επιθυμεί από την Ελλάδα.

Η αμερικανική πλευρά φαίνεται πως δίνει ιδιαίτερο «βάρος» στην σημερινή συνάντηση και αυτό φαίνεται από την αντιπροσωπεία που θα συνοδεύει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στο γεύμα εργασίας που θα παραθέσει στον Αλέξη Τσίπρα και τα μέλη της ελληνική κυβέρνησης.

Ενδεικτικά, στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ θα βρίσκονται μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνιούτσιν, ο υπουργός Εμπορίου, Ουίλμπορ Ρος, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Μακμάστερ, η αναπληρώτρια σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Ντίνα Πάουελ, ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία θα αποτελείται μεταξύ άλλων, από τους υπουργούς Νίκο Κοτζιά, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Νίκο Παππά, Πάνο Καμμένο, τον Έλληνα πρέσβη στις ΗΠΑ, Χάρη Λαλάκο.

Αμέσως μετά το γεύμα εργασίας θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο στον Κήπο των Ρόδων.

Διαβάστε επίσης: Τα πάρε δώσε της κρίσιμης συνάντησης

Σχετικές ειδήσεις