ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Θα ρίξουμε την κυβέρνηση, αν ο Καμμένος διαφωνεί με την πρόταση για το Σκοπιανό

Μπακογιάννη: Θα ρίξουμε την κυβέρνηση, αν ο Καμμένος διαφωνεί με την πρόταση για το Σκοπιανό

Στα άκρα οδηγείται η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για την ονομασία των Σκοπίων, με τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, να περνά την Πέμπτη (28/12/2017) στην αντεπίθεση, ένα εικοσιτετράωρο μετά την απάντηση που της είχε δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, η κυρία Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι ακόμα και αν συμφωνεί η αξιωματική αντιπολίτευση με την κυβερνητική πρόταση, θα ψηφίσει «όχι», εφόσον υπάρχει διαφωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων σε ένα εθνικό θέμα.

«Η Νέα Δημοκρατία τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης δεν θα τον καλύψει με την ψήφο της. Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρη πάνω σε αυτό. Η κυβέρνηση, από την ώρα που δεν έχει μία ενιαία γραμμή πάνω σε ένα τέτοιο σοβαρό εθνικό θέμα, πρέπει να φύγει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Είναι μία επικίνδυνη κυβέρνηση, η οποία δεν αντιλαμβάνεται το βάρος της ευθύνης της στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων. Και αυτό είναι μία βαριά κουβέντα που λέω, αλλά σας τη λέω με παρρησία και πολύ ξεκάθαρα», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ.

«Είναι πρωτοφανές, με όποια ευρωπαϊκή δημοκρατική αντίληψη μπορεί να έχει κάποιος, να μπορεί να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι για ένα τέτοιο θέμα δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Είναι απίστευτα πράγματα αυτά που ζούμε. Δηλαδή ο κ. Κατρούγκαλος ή οποιοσδήποτε, τέλος πάντων, κυβερνητικός εκπρόσωπος, βλέπε Τζανακόπουλος, του λες “πες μας με ποια θέση διαπραγματεύεσαι σήμερα” και δεν σου απαντά», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – η Ντόρα Μπακογιάννη.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την πολιτική αντιπαράθεση αναφορικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων