ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Guardian: Well done Yanis Varoufakis, για το στιλ του υπουργού Οικονομικών

Guardian: Well done Yanis Varoufakis, για το στιλ του υπουργού Οικονομικών

Δερμάτινο ημίπαλτο και jazzhy πουκάμισο; Όχι και τόσο σύνηθες στυλ για μια διεθνή οικονομική συνάντηση; αναρωτιέται η Imogen Fox επικεφαλής του τομέα της μόδας στον Guardian, για να καταλήξει: Well done Yanis Varoufakis.

Όπως διευκρινίζει στο άρθρο της η Fox «αν ψάχνετε για κάποια σοβαρή ανάλυση σχετικά με το ελληνικό χρέος, τότε είστε σε λάθος σελίδα. Εδώ η ανάλυση είναι επιπέδου sartorialist και αναφερόμαστε στη μέρα που ο Γιά(ν)νης Βαρουφάκης εμφανίστηκε στη Downing Street».

Όποιος κοιτάξει τις φωτογραφίες θα καταλάβει ότι είμαστε μάρτυρες μιας στιγμή που δημιουργήθηκε μόδα, αναφέρει η Fox. Είδαμε τον Osborne, με το καθώς πρέπει κουστούμι του και κούρεμα αλά Ιούλιος Καίσαρας να σφίγγει το χέρι κάποιου με ένα κατάλληλο για την περίσταση ανοιχτό μπλε πουκάμισο Wetherspoon που φόραγε όμως το ημίπαλτο ενός εμπόρου ναρκωτικών βγαλμένου από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 στο Μάντσεστερ.

Η Fox διευκρινίζει ότι δεν κριτικάρει το στυλ του Βαρουφάκη, αλλά τονίζει πως όποιος δεν εξεπλάγη με τον τρόπο που εμφανίστηκε μάλλον λέει ψέμματα. Από την άλλη, σημειώνει «ότι ο Βαρουφάκης φυσικά και ήξερε ότι όλοι θα φοράνε κουστούμια και το γεγονός ότι επέλεξε να εμφανιστεί με αυτό το ιδιαίτερο δικό του στυλ, μόνο ως δείγμα αυτοπεποίθησης μπορεί να εκληφθεί».

Αυτή η στιγμή, καταλήγει η Fox είναι η στιγμή που η διεθνής πολιτική καλοσωρίζει ένα νέο υποψήφιο για τον τίτλο του «Αιχμηρού στιλ»

Σχετικές ειδήσεις