ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Γιαννακάκου: «Εξάμβλωμα το νέο ΦΕΚ για το Τζάνειο»

Ε. Γιαννακάκου: «Εξάμβλωμα το νέο ΦΕΚ για το Τζάνειο»

Την πλήρη αντίθεση της εξέφρασε η Ευαγγελία Γιαννακάκου για το ΦΕΚ με το νέο οργανισμό του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά, που κυκλοφόρησε παραμονές εκλογών.

Σύμφωνα με το εν λόγω ΦΕΚ:

1. Μειώνονται σημαντικά οι κλίνες

2. Καταργούνται τμήματα πχ μία Παθολογική και μία Χειρουργική κλινική, 3. Καταργούνται μεγάλες μονάδες που δίνουν εξειδίκευση πχ Διαβητολογικό κέντρο 4. Μειώνεται σημαντικά ο αριθμός ειδικευμένων και ειδικευομένων γιατρών 5. Τροποποιούνται και μειώνονται συνθέσεις τμημάτων και μονάδων στις άλλες θέσεις επιστημόνων.

Να σημειωθεί ότι στο Διαβητολογικό κέντρο παρακολουθούνται 25.000 άτομα και έχει 7 ιατρεία (παχυσαρκίας, διαβητικού ποδιού, και αντλιών ινσουλίνης) μοναδικά στην Β' ΥΠΕ, επίσης σε αυτό εκπονούνται δέκα διδακτορικά.

Η υποψήφια Βουλευτής Α' Πειραιώς & Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία τονίζει σε ανακοίνωση της: « Βεβαιώνουμε τον ιατρικό κόσμο του Νοσοκομείου καθώς και όλους τους Πειραιώτες ότι αυτό το εξάμβλωμα δεν θα ισχύσει.

Θα ζητήσουμε άμεσα την αλλαγή και διόρθωσή του σύμφωνα με τις προτάσεις των Τομέων και των θεσμοθετημένων οργάνων του Νοσοκομείου, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των Πολιτών».