ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Το δίλημμα πλέον εντός ή εκτός Ευρώπης

Α. Σαμαράς: Το δίλημμα πλέον εντός ή εκτός Ευρώπης

Ολομέτωπη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να αποφευχθεί η νέα προσφυγή στις κάλπες, επισημαίνοντας ότι πλέον το δίλημμα των επικείμενων εκλογών της 17ης Ιουνίου, δεν είναι Μνημόνιο ή όχι Μνημόνιο, αλλά εντός ή εκτός Ευρώπης.

Λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς που μίλησε για συνιστώσες γκρίνιας που ξεκινούν από την Ανάσταση του σφυροδρέπανου και φθάνουν μέχρι την Αναρχία.

«Θα φτιάξουμε ένα μέτωπο αποφασισμένων Ελλήνων και θα την κερδίσουμε και αυτή τη μάχη», δήλωσε ο ΑντώνηςΣαμαράς από το βήμα της Κ.Ο. της ΝΔ, αποφεύγοντας να απευθύνει δημόσιο κάλεσμα σε κάποια από τις υπόλοιπες δυνάμεις της κεντροδεξιάς ενώ προτίμησε να εστιάσει στο σφυροκόπημα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δημιουργούμε το μέτωπο των δυνάμεων που πιστεύουν στον Έλληνα και τις δυνάμεις του. Δημιουργούμε το μέτωπο των φιλελεύθερων δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρώπη της Ανάπτυξης και της Αλληλεγγύης.... Είμαστε η Ελλάδα που θέλει να αλλάξει πάντα μέσα σε μια Ευρώπη που ήδη αλλάζει», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως σε τέσσερις εβδομάδες ο ελληνικός λαός θα επιλέξει την Ανάπτυξη και θα απορρίψει την καταστροφή.

«Μέρα με την ημέρα πυκνώνουν οι δυνάμεις που στοιχίζονται γύρω από αυτή τη θέση», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος και στη βάση και σε ανώτερο επίπεδο λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρώτος ο ίδιος βάζει το ΕΜΕΙΣ και την προστασία της Ελλάδος, πιο ψηλά από οποιαδήποτε άλλη σκέψη.

«Οι καιροί ου μενετοί. Τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί», είπε χαρακτηριστικά, βλέποντας ουσιαστικά ως μοναδικό του αντίπαλο τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν τον τόπο έξω από την Ευρώπη και έξω από τη ζώνη του Ευρώ.

Παράλληλα, ο αρχηγός της ΝΔ έθεσε το κόμμα σε θέση μάχης εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου λέγοντας πως δεν υπάρχει χαλάρωση.» Έχει αρχίσει ήδη η νέα μάχη. Θα τη δώσουμε με πίστη, με ενότητα και με αγάπη για την πατρίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα κερδίσει αυτή τη μάχη η οποία δεν αφορά κανένα κόμμα αλλά το αν η Ελλάδα θα παραμείνει μέσα στην Ευρώπη ή θα φύγει χάνοντας πολλά και ρισκάροντας ακόμη περισσότερα.

Όπως είπε, ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους. «Από τη μία να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα και από την άλλη να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου της χώρας από το ευρώ».

«Να τρέξουμε παντού, με συντονισμό, με ομοιογένεια στις θέσεις μας, να υπάρχει ενιαίος λόγος, όχι αντικρουόμενα μηνύματα», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Για αλαζονεία, σύγχυση και φόβο για τον ίδιο του τον εαυτό κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς.

«Απέκτησε ξαφνικά δύναμη που δεν την περίμενε και τρόμαξε από την ευθύνη μιας πιθανής διακυβέρνησης», είπε, χαρακτηρίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ, Ομοσπονδία Συνιστωσών γκρίνιας που ξεκινά από την Ανάσταση του σφυροδρέπανου και φθάνουν μέχρι την Αναρχία.

Ο κ.Σαμαράς, υποστήριξε, χωρίς να τον κατονομάσει, πως ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς επεδίωκε να τα σπάσουμε με την Ευρώπη, να βγούμε από το Ευρώ. «Δεν έχουν σχέδιο, Προκαλούν ανησυχία», δήλωσε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ πως προσπαθεί να βάλει χέρι στις καταθέσεις, να διώξει τις επενδύσεις όπως είναι μαθημένος, να τα βάλει με τις επιχειρήσεις που θεωρεί αντιπάλους και να διαλύσει την αστυνομία.