ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Κιλελέρ κλιμάκιο της ΝΔ

Στο Κιλελέρ κλιμάκιο της ΝΔ

Τις χαλαζόπληκτες περιοχές του Κιλελέρ, επισκέφθηκε σήμερα, με εντολή του Αντώνη Σαμαρά, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας.


«Η ΝΔ και ως αντιπολίτευση, αλλά κυρίως ως κυβέρνηση, απέδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον αγροτικό κόσμο. Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί δίπλα στον αγρότη την ώρα της δοκιμασίας, αρωγός και συμπαραστάτης.

Η εξατομίκευση των ζημιών σε καλλιέργειες που βρίσκονται στη φάση της συγκομιδής θα πρέπει να επισπευστούν και να διευκρινιστεί το τι μέλλει γενέσθαι με τα βαμβάκια, δεδομένου ότι το κόστος επανασποράς και καλλιέργειας είναι μεγαλύτερο από την όποια αποζημίωση.

Οι αποζημιώσεις θα πρέπει να είναι αντικειμενικές και να καταβληθούν έγκαιρα, εντός τριμήνου, όπως συνέβαινε επί των ημερών της Ν.Δ. Όπως, επίσης, θα πρέπει να διορθωθεί ο κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ», σημείωσαν οι βουλευτές μετά τη διαπίστωση των ζημιών και την παρουσίαση των θέσεών τους.

Το κλιμάκιο, που στελέχωσαν οι κύριοι Χαρακόπουλος, Κασαπίδης, και Τσιάρας ενημερώθηκε στο δημαρχείο Κιλελέρ από το δήμαρχο, Ρίζο Κομίτσα, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θανάση Κοκκινούλη και από πλήθος φορέων ενώ ακολούθως επισκέφθηκε καλλιέργειες με σιτηρά, καλαμπόκι και βαμβάκι που υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή, ενώ στη Χάλκη είχαν εκτενή συζήτηση με παραγωγούς που είδαν τη σοδειά τους να καταστρέφεται από τη μια στιγμή στην άλλη.