ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σαμαράς «ποντάρει» στην πόλωση

Ο Σαμαράς «ποντάρει» στην πόλωση

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Συνθήκες άγριας αντιπαράθεσης θα κυριαρχήσουν την προσεχή εβδομάδα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικό του κλίματος ήταν η σφοδρή σύγκρουση των δύο κομμάτων το Σαββατοκύριακο.

Στη Νέα Δημοκρατία έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν συνθήκες ακραίας πόλωσης μέχρι τις εκλογές, κάτι που αναμφίβολα θα έχει αντίκτυπο και στα υπόλοιπα κόμματα.

Το επικοινωνιακό επιτελείο της Συγγρού περνά από το μικροσκόπιο κάθε δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Αλέξη Τσίπρα. Στόχος, όχι μόνον η ανάδειξη των θέσεων που μαρτυρούν «επιστροφή στη δραχμή», αλλά και απόψεις που «φλερτάρουν» με τα όρια της τρομοκρατίας.

Τις επόμενες ημέρες η σύγκρουση θα γίνει πιο έντονη. Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν ότι πέραν των μετριοπαθών απόψεων που προβάλλει η Κουμουνδούρου, είναι εκ των πραγμάτων αδύνατος ο έλεγχος των απόψεων που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος.

Σημαντικό ρόλο στην προεκλογική σύγκρουση παίζει ο εκπρόσωπος τύπου, Γιάννης Μιχελάκης, που μεταξύ άλλων δημοσιοποίησε αποσπάσματα από την πρόσφατη ομιλία του Σλοβένου διανοούμενο Σλαβόι Ζίζεκ , που σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο βίας για την επικράτηση απόψεων ενός «ριζοσπαστικού κόμματος», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση της Κουμουνδούρου

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να αντιπαρατεθεί ευθέως με τη ΝΔ για τις συγκεκριμένες δηλώσεις. Από τη μία επιχειρεί να «στοχοποιήσει» προσωπικά τον κ. Σαμαρά, ταυτίζοντάς τον με το μνημόνιο, ενώ ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη, που φέρεται να χαρακτήρισε «αδελφά κόμματα» τη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή και τις οποίες ο ίδιος αρνείται.

Στόχος και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αύξηση της συσπείρωσης, κάτι που αναμένεται ότι θα «απομονώσει» τα υπόλοιπα κόμματα.