Καμμένος: «Έριξαν» τον Καραμανλή λόγω της πολιτικής του με τη Ρωσία

Καμμένος: «Έριξαν» τον Καραμανλή λόγω της πολιτικής του με τη Ρωσία

«Η πολιτική της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, με τις συμφωνίες ενεργειακής πολιτικής που υπογράφηκαν, οδήγησε σε σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησής του».

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μιλώντας στο συνέδριο που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών.

«Η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχα, η κυβέρνηση Καραμανλή, έκανε μεγάλες προσπάθειες για να γίνει μια γεωπολιτική γέφυρα η Ελλάδα μεταξύ Ρωσίας και Δύσεως. Η υπογραφή μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Προέδρου Πούτιν για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, η ενίσχυση του South Stream και η υπογραφή της διαδρομής του South Stream, που έγινε το 2007, οδήγησε σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης της συγκεκριμένης κυβέρνησης που ακόμα διερευνάται από την ελληνική δικαιοσύνη».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε ξεκάθαρα μια απόπειρα παρακολούθησης, πιθανώς και σχέδιο δολοφονίας κατά του πρώην Πρωθυπουργού, το περίφημο σχέδιο 'Πυθία', που απετράπη λόγω της εμπλοκής των υπηρεσιών ασφαλείας της Ρωσίας, οι οποίες συνέδραμαν για την ασφάλεια του τότε Πρωθυπουργού».

Παράλληλα ο κ. Καμμένος άφησε αιχμές και για άλλα γεγονότα, στα οποία δόθηκε διαφορετική εξήγηση εκείνη την εποχή, όπως οι πυρκαγιές του 2007 ή τα επεισόδια στην Αθήνα το 2008.

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της Γερμανίας, παραπέμποντας στους δύο παγκοσμίους πόλεμους, υποστηρίζοντας ότι «δεν διδάχθηκε από το αρχαίο ελληνικό ρητό "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού"».

Επίσης αναφέρθηκε στην ευρύτερη πολιτική κρίση που επικρατεί στην περιοχή, με τα γεγονότα στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή υποστηρίζοντας ότι «δυτικές μη κυβερνητικές οργανώσεις χρηματοδοτούμενες από τη Γερμανία ή από φορείς όπως το Ινστιτούτο Κλίντον» δημιούργησαν την κρίση στην Ουκρανία «όπου έγινε πραξικόπημα ανατροπής της νόμιμης ηγεσίας».

Ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι «η αρχική στήριξη εκ μέρους των δυτικών σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα για να ανατραπεί ο Άσαντ και η στήριξη των ισλαμιστών οδήγησαν την περιοχή σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

Επίσης χαρακτήρισε «γεωστρατηγική παράνοια» την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία από την Ευρώπη, «για ένα πρόβλημα στην Ουκρανία που το προκάλεσαν οι χρηματοδοτούμενες από το εξωτερικό ΜΚΟ» και πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή δεν είχαμε κυρώσεις για την Τουρκία «που σήμερα παραβιάζει την κυπριακή ΑΟΖ και δεν αναγνωρίζει την Κύπρο».

Χαρακτήρισε «ανήθικο και ανιστόρητο για την Ελλάδα» τη συμμετοχή της χώρας στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και εκτίμησε ότι η Νέα Τάξη πραγμάτων επιθυμεί «την κατάργηση των εθνών κρατών, επιθυμεί να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο περιβάλλον, χωρίς θρησκεία, χωρίς ιστορία, χωρίς εθνικά χαρακτηριστικά».

Τέλος ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι απαιτείται μια «ευρωπαϊκή αναγέννηση», και εκτίμησε ότι «είναι πολύ κοντά η επέκταση του φαινόμενου Ουκρανία» παραπέμποντας στο Κόσσοβο «ή στην Αλβανία» όπως είπε, και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν είναι τυχαίος ο αλβανικός εθνικισμός όπως είδαμε πρόσφατα σε αθλητικό γεγονός».