ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Αλλάζει το κλίμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη

Καμμένος: Αλλάζει το κλίμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη

Για αλλαγή του κλίματος στην Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη σχέση της Ελλάδας με τους εταίρους της λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μέσα σε μια εβδομάδα έχει αλλάξει ο κόσμος».

«Είναι διαφορετικό να πηγαίνουμε στο εξωτερικό και να συνομιλούμε με τους εταίρους μας ως έχουμε και διαφορετικό να μιλάμε ως υπάλληλοι της Μέρκελ».

Σχολιάζοντας τις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι οι συνομιλίες των ΑΝΕΛ με τους Ρώσους είναι δημόσιες. Μάλιστα αναφέρθηκε και στις επενδυτικές σχέσεις των δύο χωρών, λέγοντας πως «δεν μπορώ να έχω πρόταση από τον Ρώσο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα αγροτικά προϊόντα της Ελλάδας και να μην την εξετάσω. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν. Θα κοιτάξω το συμφέρον της Ελλάδας, παραμένοντας στο ΝΑΤΟ».
Σε ό,τι αφορά στις ΗΠΑ, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι εντός των επομένων ημερών - με εντολή του αμερικανού προέδρου - έρχεται στην Ελλάδα μεγάλο κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να βοηθήσει την ελληνική πλευρά στα οικονομικά ζητήματα.

Σε ερώτηση αν θα ενσωματωθούν οι ΑΝΕΛ στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος τόνισε πως οι ΑΝΕΛ δεν είναι συνιστώσα κανενός. «Συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση που θέλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες», είπε και πρόσθεσε πως μέχρι σήμερα είχαμε το φαινόμενο των δύο άκρων. «Αυτό σταματάει εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο ζήτημα ψήφισης κρίσιμων νομοσχεδίων στη Βουλή. Σε ερώτηση για το αν οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν όλα τα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ στα νομοσχέδια της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ θα διατηρήσουν την αυτονομία τους.

«Υπάρχει ένα υπουργικό συμβούλιο, όπου εκεί θα συζητούνται οι μεγάλες αποφάσεις της κυβέρνησης. Όπου υπάρχουν κοινές αποφάσεις θα ψηφίζονται κανονικά τα νομοσχέδια. Εμείς θα κινούμαστε ανάλογα με αυτά που έχουμε πει στον λαό. Μην θεωρείτε δεδομένο ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές με τις οποίες συμφωνήσαμε να μπούμε στην κυβέρνηση, όμως εμείς θα διατηρήσουμε την αυτονομία μας στην ψήφιση των νομοσχεδίων», ανέφερε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα του υπουργείου του ο κ. Καμμένος ανέφερε πως έχει αρχίσει ήδη η διαδικασία αποκατάστασης των στελεχών και η διαδικασία ελέγχου όλων των συμβάσεων.

«Ο ελληνικός λαός απαιτεί διαύγεια, χρειάζεται εντιμότητα και πλήρη διαφάνεια για το δημόσιο χρήμα που δίνεται για την Άμυνα, όταν μάλιστα υπάρχουν πάρα πολλοί προφυλακισμένοι για τα εξοπλιστικά», εξήγησε.

«Υπάρχουν πολλές ευθύνες για το θέμα των εξοπλισμών, υπάρχουν υποθέσεις ανοικτές που πρέπει να γνωρίζει ο λαός. Για παράδειγμα όταν προμηθευόμαστε 20 ελικόπτερα και από αυτά παίρνουμε τα 10 από τα οποία πετάνε τα δύο και το ένα μένει στην πρώτη πτήση και εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε, ε, αυτό δεν θα συνεχιστεί. Θα ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις αγοράς και οι συμβάσεις συντήρησης», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις