ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Άβουλος και μοιραίος περιορίστηκε σε κινδυνολογία κατά της κυβέρνησης

Α. Σαμαράς: Άβουλος και μοιραίος περιορίστηκε σε κινδυνολογία κατά της κυβέρνησης

Δέκα μέρες μετά τις εκλογές βγήκε επιτέλους από την… κρύπτη της Λ. Συγγρού. Στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ο Αντώνης Σαμαράς ευλόγησε τα γένια του και αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στα «επιτεύγματά» του, ενώ άρχισε την κινδυνολογία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της νέας κυβέρνησης την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση από συστάσεως του ελληνικού έθνους.

ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΗΣ ΝΔ

Κλεισμένος μέσα στον μικρόκοσμό του και ξεχειλίζοντας από μεμψιμοιρία ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ενέργειες όπως «η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα οδηγήσει στην ανάπτυξη», ενώ είπε ότι αυτό που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι διαπραγμάτευση!

Ξέχασε βέβαια να μας πει αν διαπραγμάτευση ήταν οι συνεχείς υπογραφές που έβαζαν δίχως δεύτερη κουβέντα ο ίδιος και ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε κάθε προσταγή των δανειστών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν είπε κουβέντα περί εθνικής ομοψυχίας και εθνικής συνεννόησης η οποία απαιτείται αυτές τις δύσκολες ώρες.

Ο τέως πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ανησυχητική» την απόφαση της Φρανκφούρτης, αλλά πρόσθεσε ότι τα χειρότερα μπορούν ακόμα να αποτραπούν.

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη λέγοντας ότι οι ενέργειές τους «θυμίζουν τα απίστευτα σφάλματα των κ. κ .Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου το 2009».

Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ στην αντιπολίτευση σημείωσε ότι «θα στηρίζουμε οτιδήποτε είναι σωστό, θα στηλιτεύουμε το λάθος» τονίζοντας απευθυνόμενος στους βουλευτές του ότι «το εθνικό συμφέρον είναι η ύψιστη προτεραιότητα της παράταξής μας».

Σε άλλο σημείο επιχείρησε να δικαιολογήσει την ήττα του κόμματός του και να μιλήσει για την ανάγκη ανασύνταξης του Κεντροδεξιού χώρου. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι οι πολιτικές του έφεραν σε δύσκολη θέση τους τραπεζίτες και ότι η κυβέρνησή του έδωσε βοήθεια στους χαμηλοσυνταξιούχους!

Σχετικές ειδήσεις