ΚΟΜΜΑΤΑ

Μ. Γιαννάκου: Δεν συζητήσαμε για την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ

Μ. Γιαννάκου: Δεν συζητήσαμε για την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ

«Κάλεσα ορισμένα στελέχη απ' όλες τις γενιές για να τους συγχαρώ για την εκλογή τους και για να κάνουμε μια συζήτηση για την κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα, τα προβλήματα, τους κινδύνους και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συζητήσαμε και τα της πορείας του κόμματός μας. Είπαμε και συμφωνούμε όλοι, ότι το κόμμα θα πρέπει να διακρίνεται από συλλογικότητα και δημοκρατικές δομές. Είναι καιρός, γιατί έτσι τροφοδοτείται καλύτερα και η Δημοκρατία, να λειτουργήσουν τα πράγματα πιο σύγχρονα, να βελτιωθούν, να αλλάξουν» δήλωσε στον ραδιοσταθμό Βήμα η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου για το δείπνο με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών που διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης (11/2) και κατά το οποίο συζητήθηκαν οι εσωκομματικές εξελίξεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας σημείωσε:
«Το θέμα δεν είναι να αλλάξει η ηγεσία και να παραμείνουν ίδια, ορισμένα προβλήματα. Εμείς δεν συζητήσαμε αυτό. Κάποιος με ρώτησε εάν το μενού ήταν ο κ. Σαμαράς και είπα πως αν θέλαμε τέτοιο μενού, θα το κάναμε στα κρυφά. Εμείς δεν κάναμε κάτι κρυφά.
Είμαστε σε μια εποχή που κανείς δεν μπορεί μόνος του. Νομίζω πως αυτή την άποψη τη συμμερίζονται και οι συνδαιτυμόνες της χθεσινής βραδιάς (σσ. 11/2). Χρειάζεται συλλογικότητα, συνεργασία και συνεχής διαβούλευση, ώστε να αισθάνονται όλοι ότι μετέχουν αλλά και να εξαντλούν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους στον αγώνα που πρέπει να γίνει».

Για τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή στη ΝΔ είπε:
«Ο κ. Καραμανλής είναι ζωντανό κεφάλαιο και ακόμη και μη μιλώντας είναι πάντοτε ένα ζωντανό κεφάλαιο για τη ΝΔ. Έχει την αγάπη του κόσμου και νομίζω όχι μόνο λόγω ονόματος. Όσο και να θέλει κανείς να τον κατηγορήσει, νομίζω πως υπήρξε ένας πρωθυπουργός με αρχές που δεν τις παραβίασε κατά βάση. Ως πρόσωπο νομίζω πως ήδη έχει παίξει ρόλο, όλος ο κόσμος το βλέπει. Έχει έναν συνεπή, μετριοπαθή και αντικειμενικό λόγο και αυτό μη νομίζετε ότι δεν έχει παίξει ρόλο στη γενικότερη λειτουργία της ΝΔ, έχει παίξει».

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων