ΚΟΜΜΑΤΑ

Έκκληση Χρυσόγονου για στήριξη στην κυβέρνηση

Έκκληση Χρυσόγονου για στήριξη στην κυβέρνηση

Έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες να στηρίξουν την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, απηύθυνε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

«Πρέπει να στηρίξουμε όλοι την κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει για να διαπραγματευθεί με τους δανειστές και να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διαπραγμάτευση τώρα αρχίζει. Στηρίζοντας την κυβέρνηση στηρίζουμε στην πραγματικότητα τη χώρα, στηρίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Η στήριξη πρέπει να προέλθει και από τις πολιτικές δυνάμεις και από τους πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τις ασάφειες που υπάρχουν στην τετράμηνη παράταση της συμφωνίας, απάντησε: «Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει συμφωνία ούτε σε συγκεκριμένα νούμερα, ούτε σε συγκεκριμένα μέτρα. Συνεπώς, το τι θα διαμορφωθεί ως τελικό πλαίσιο συμφωνίας, εξαρτάται από τη διαπραγμάτευση που θα γίνει τώρα. Και για να είναι ισχυρή η κυβέρνηση σε αυτή τη διαπραγμάτευση χρειάζεται στήριξη από όλους μας».

«Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να απαντήσει πώς θα καλύψει το δημοσιονομικό κενό και μετά να δει και πώς θα καλύψει το χρηματοδοτικό κενό. Πάντως, το βέβαιο είναι ότι, προφανώς, τα δίνει όλα για να πάρει τη δόση, κάτι το οποίο ο κ. Βαρουφάκης είχε αποκηρύξει προεκλογικά», τόνισε από την πλευρά της η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, προσθέτοντας: «Η χώρα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις για να μπορέσει να υπερβεί την κρίση. Ανεξάρτητα με την ατζέντα, με την οποία εξελέγη αυτή η κυβέρνηση, τρία πράγματα πρέπει να διασφαλίσει: Να πληρώνονται κανονικά οι μισθοί, οι συντάξεις και να διατηρηθεί η ρευστότητα στα υπάρχοντα επίπεδα, όπως είναι σήμερα».

«Τα πράγματα είναι δεδομένα και όταν έχεις κάποια συμφωνία υπάρχουν κανόνες και πρέπει να τηρούνται. Θέλω να πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μία εθνική ομάδα, για να φτιάξουμε μια εθνική στρατηγική, γιατί τα θέματα δεν μπορεί να είναι μικροπολιτικά, ούτε μπορούμε να μείνουμε στον λαϊκισμό που δεν αφορά κανέναν άλλον στην Ευρώπη», είπε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, καταλήγοντας: «Η συμφωνία, προς το παρόν, δεν είναι κοστολογημένη και δείχνει τη διάθεση να μας βοηθήσουν και να μας δώσουν χρόνο. Νομίζω, όμως, ότι από εκεί θα υπάρχει λύση. Από εμάς θα εξαρτηθεί το πώς θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, αλλά και να καταφέρουμε να δείξουμε ότι είμαστε και αξιόπιστοι».

Ρoή Ειδήσεων