ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Επίθεση στην κυβέρνηση για δημοψήφισμα και φυλακές υψίστης ασφαλείας

ΝΔ: Επίθεση στην κυβέρνηση για δημοψήφισμα και φυλακές υψίστης ασφαλείας

Σε αιχμηρές παρεμβάσεις κατά της κυβέρνησης, τόσο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, όσο και για τα περί δημοψηφίσματος, προχώρησε η Νέα Δημοκρατία.

«Ο ελληνικός λαός θα τους κρίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της «γαλάζιας» παράταξης, Κώστας Καραγκούνης, αναφέροντας ότι η πολιτεία οφείλει να προτάσσει την ασφάλεια για τον πολίτη, να ενισχύει και να διαφυλάσσει την αντεγκληματική πολιτική της.

Αφού τόνισε επίσης ότι «οι φυλακές υψίστης ασφαλείας, οι οποίες λειτουργούν σε όλες τις ευνομούμενες χώρες, αποβλέπουν στην ασφαλή διαβίωση των κρατουμένων, αλλά κυρίως στην αποτροπή αποδράσεων, που δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για τους πολίτες και για τη δημόσια τάξη», συμπλήρωσε, επικρίνοντας την κυβέρνηση για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας:

«Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου τις καταργεί και στην ουσία διευκολύνει τρομοκράτες και ποινικούς καταδίκους».

Την ίδια ώρα, ο κ. Καραγκούνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όχι μόνο δημιουργεί, αλλά και συντηρεί την αβεβαιότητα με το να διαψεύδει και να επαναφέρει μόνη της το δημοψήφισμα καθημερινά.

Την ρωτάμε ευθέως, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ: «Έχει αναλογιστεί τι επίπτωση θα έχει αυτό στην οικονομία της χώρας σήμερα, αλλά και στην ευρωπαϊκή της πορεία αύριο; Τι ακριβώς απειλεί η κυβέρνηση ότι θα ρωτήσει τον ελληνικό λαό; Αν θέλει να "αυτοκτονήσει";».

Σχετικές ειδήσεις