ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ απαιτούν να αποκατασταθεί η νομιμότητα στη Νομική

Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ απαιτούν να αποκατασταθεί η νομιμότητα στη Νομική

Την πολιτεία και τις πρυτανικές Αρχές να δώσουν λύση στην κατάληψη της Νομικής, κάλεσε το Ποτάμι – Αντίδραση και από το ΠΑΣΟΚ.

«Εκατοντάδες φοιτητές της Νομικής πετάγονται μια άλλη μια φορά έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας και χάνουν τα μαθήματά τους επειδή κάποιες ομάδες αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη της σχολής», υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του η παράταξη του κ. Θεοδωράκη, καταλήγοντας: «Είναι ευθύνη των πρυτανικών Αρχών και της οργανωμένης πολιτείας να δώσουν λύση».

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ, αφού αποδοκιμάζει «απερίφραστα την κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής Αθηνών», σημειώνει:

«Είναι απαράδεκτο να παρεμποδίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν νοείται φοιτητές και καθηγητές να είναι «όμηροι» μιας μικρής ομάδας εξωπανεπιστημιακών.

Ο ν. 4009/2011 κατήργησε τη διάταξη περί ασύλου προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα που καταδεικνύουν ότι αντί να προστατεύεται η ακαδημαϊκή ελευθερία υποθάλπεται η ανομία και η αυθαιρεσία.

Καλούμε τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και τη διοίκηση του Πανεπιστημίου να συνεργαστούν άμεσα προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η απρόσκοπτη λειτουργία της Σχολής».

Σχετικές ειδήσεις