ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Δεκτές μόνο οι τροπολογίες που θα είναι σύμφωνες με τον κανονισμό

Κωνσταντοπούλου: Δεκτές μόνο οι τροπολογίες που θα είναι σύμφωνες με τον κανονισμό

Κατηγορηματική ότι δεν θα επαναληφθεί το προηγούμενο, όπως είπε, «μοντέλο, μοτίβο» με τροπολογίες που δεν θα έχουν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής, εμφανίστηκε η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα τις κάνει δεκτές.

Παράλληλα, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τις αποφάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων, ανέφερε ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος ξεκινάει από την ερχόμενη Πέμπτη και θα είναι πιο οργανωμένος, καθώς ζητήθηκε από τους υπουργούς (οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν) να ορίσουν τις μέρες που μπορούν να απαντούν στους βουλευτές, ενώ προειδοποίησε ότι η Βουλή, θα είναι πολύ αυστηρή αν αποφεύγουν να έρχονται.

Ερωτηθείσα σχετικά με την «ώρα του πρωθυπουργού» σημείωσε ότι θα περιμένει ο πρωθυπουργός να έρχεται για να ενημερώνει το Κοινοβούλιο, ενημερώνοντας ακολούθως ότι ομόφωνα συμφωνήθηκε την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη να συζητηθεί και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Η πρόεδρος της Βουλής μίλησε ακόμα για τελείως ανακριβείς πληροφορίες που δημοσιεύονται σχετικά με τα βουλευτικά αυτοκίνητα και διευκρίνισε ότι από τους 135 νέους βουλευτές έχουν αρνηθεί το δικαίωμα αυτό συνολικά 67, από τους οποίους η συντριπτική πλειοψηφία είναι από το ΣΥΡΙΖΑ (47).

Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής δεν θέλησε να σχολιάσει τις καταγγελίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Προέδρων, παρά το γεγονός ότι είχε οριστεί επίσημα εκπρόσωπος του κόμματος, παραπέμποντας στα πρακτικά της συνεδρίασης.

«Επιλογή αυτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι να διαλέγεται μέσων ανακοινώσεων και στρεβλωτικών δηλώσεων στα ΜΜΕ», υπογράμμισε.

Σχετικές ειδήσεις