ΚΟΜΜΑΤΑ

Επίσκεψη Τσίπρα στο Βελιγράδι αρχές Μαΐου

Επίσκεψη Τσίπρα στο Βελιγράδι αρχές Μαΐου

Τη Σερβία, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, θα επισκεφθεί στις αρχές Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την εφημερίδα NOVOSTI του Βελιγραδίου -Επιβεβαιώνει το Μαξίμου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, στην τακτική συνέντευξη Τύπου επιβεβαίωσε μάλιστα ότι τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών έχουν ξεκινήσει τις διεργασίες για να προετοιμάσουν την επίσκεψη Τσίπρα στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με τη NOVOSTI, «η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν ή λίγο μετά την επίσκεψή του στη Μόσχα, όπου θα παραστεί στους εορτασμούς για τον τερματισμό του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου».

Στο ίδιο δημοσίευμα, η εφημερίδα φιλοξενεί σχόλιο της διευθύντριας του σερβικού Κέντρου Εξωτερικής Πολιτικής, Αλεξάντρα Γιοκσίμοβιτς η οποία εκτιμά ότι «η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βελιγράδι θα βρεθεί κάτω από τους προβολείς των Βρυξελών διότι θα πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο με την επίσκεψη στη Μόσχα». Η κ. Γιοκσίμοβιτς εκτιμά επίσης ότι «η Ελλάδα χρησιμοποιεί το φλερτ με τη Μόσχα για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισημαίνοντας δε ότι «η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιοχή και αναμένεται οι ΗΠΑ να πιέσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ενισχυθεί η σταθερότητα της χώρας (σ.σ. Ελλάδας)».

Την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βελιγράδι, επιβεβαίωσε αργότερα και κυβερνητική πηγή. Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τη Σερβία, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Ιβιτσα Ντάτσιτς, και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις 6 Δεκεμβρίου 2014.

Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθούν η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, η στήριξη της Αθήνας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, αλλά και η κατάσταση στα Βαλκάνια.