ΚΟΜΜΑΤΑ

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'

«Η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αρνητική στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και θα το καταψηφίσει, με εξαίρεση ένα άρθρο που αφορά στο bullying»,δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Mιλώντας στον ραδιοσταθμό «AΘΗΝΑ 9.84», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με αυτό τον τρόπο εξαργυρώνει διάφορα γραμμάτια προς ακραίους αντιεξουσιαστικούς χώρους με τους οποίους ήταν, αν όχι σε συνεννόηση στη διάρκεια των ετών που ήταν στην αντιπολίτευση, τουλάχιστον τους έκλεινε διακριτικά το μάτι».

Έκανε λόγο για «φωτογραφικές διατάξεις, όπως αυτή που προβλέπει την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, σκληρού δολοφόνου, τρομοκράτη, καταδικασμένου πολλαπλώς σε ισόβια».

Χαρακτήρισε «θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε την κ. Λαγκάρντ ότι δεν τίθεται ζήτημα μη αποπληρωμής δόσης προς το ΔΝΤ. Αν συνέβαινε αυτό θα ήμασταν η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα, η οποία θα είχε χρεοκοπήσει έναντι του ΔΝΤ, με απρόβλεπτες καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία».

Μίλησε, τέλος, για «δυσχερή θέση» στην οποία είχε περιέλθει η κυβέρνηση, από «διάφορες δηλώσεις στελεχών της, που επί της ουσίας έθεταν ξεκάθαρα υπονοούμενα ότι "δεν βαριέσαι, και αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ τι έγινε;"».