ΚΟΜΜΑΤΑ

Δένδιας: Τις χώρες τις καταστρέφουν ή τις σώζουν οι πολίτες τους

Δένδιας: Τις χώρες τις καταστρέφουν ή τις σώζουν οι πολίτες τους

«Τις χώρες τις καταστρέφουν ή τις σώζουν οι πολίτες τους, όχι οι πολιτικοί, οι πολιτικοί δεν παίρνουν κάποια Θεία Εντολή», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, με αφορμή την κρίσιμη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα.

«Η λύση είναι να υπάρξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας και σχολιάζοντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ΠΑΜΑΚ για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι «είναι δείγμα οικονομικού αδιεξόδου ότι ένας στους τέσσερις Έλληνες εξετάζει επιστροφή στη δραχμή, δεν είναι μικρό ποσοστό αν σκεφτεί κανείς τι θα σημάνει αυτό, τι καταστροφή για την κοινωνία».

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ είπε ότι ο ίδιος έχει πει τις απόψεις του στα όργανα, διερωτώμενος «αν έχουμε τη δυνατότητα τα πούμε τι έφταιξε για την ήττα. Με αφορμή και τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ σημείωσε πως «η κοινωνία μας απορρίπτει γιατί δεν της έχουμε πει τι έφταιξε και οδηγηθήκαμε στην ήττα.»

«Έχουμε δυνατότητα ανοιχτής συζήτησης για το πώς φτάσανε τα πράγματα εκεί που φτάσανε; Σε ποιο βαθμό η ελληνική κοινωνία μας προτιμά ως εναλλακτική επιλογή σε περίπτωση καταστροφής;» διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός.

«Η ΝΔ πρέπει να αποφασίσει αν θα επιστρέψει στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και τότε πρέπει να βρούμε το τρόπο που την εκφράζει» κατέληξε.