ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Ετοιμάζουν τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία

Κουτσούμπας:  Ετοιμάζουν τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία

«Τόσο τα ραβασάκια τα χτεσινά, όσο και τα σημερινά σούρτα - φέρτα του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης με τους εταίρους ετοιμάζουν τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία, μια νέα λαιμητόμο κατά των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων» δήλωσε από το Δίστομο, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι «χρειάζεται εδώ και τώρα παλλαϊκός πανεργατικός αγώνας σε όλη τη χώρα, όλου του λαού μας, της νεολαίας, έτσι ώστε να καταργηθούν οριστικά τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, να υπάρξει ανάκτηση των απωλειών του λαού μας από την κρίση. Να μην υπάρξει καμία νέα αντιλαϊκή συμφωνία, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους».

«Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ και γι' αυτό να δώσουμε όλοι αύριο το "παρών" στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, στα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή, ήδη, πάνω από 600 πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης και του υπόλοιπου μαζικού λαϊκού κινήματος» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Από το μνημόσυνο των σφαγιασθέντων Διστομιτών ο κος Κουτσούμπας είπε ότι «το έγκλημα των ναζί κατά του Διστόμου και των άλλων μαρτυρικών πόλεων εξακολουθεί και σήμερα ακόμα να στοιχειώνει τον λαό μας. Η Γερμανία θα πρέπει εδώ και τώρα, όχι μόνο ηθικά αλλά και υλικά, να προχωρήσει στην αποκατάσταση, στις επανορθώσεις, στις αποζημιώσεις, στην επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου».

Σχετικές ειδήσεις