ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Δίστομο ο Προκόπης Παυλόπουλος για τα θύματα του ναζισμού

Στο Δίστομο ο Προκόπης Παυλόπουλος για τα θύματα του ναζισμού

Στο Δίστομο έφθασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για να παραστεί στις σημερινές εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων του ναζισμού. Τον Πρόεδρο υποδέχθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως η μπάντα της Αεροπορίας, αγήματα της αεροπορίας, του πεζικού και της αστυνομίας και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Νωρίτερα, έφτασαν στο μαρτυρικό Δίστομο ο αρχιεπισκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσουμπας, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπουλου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς.

Αυτή την ώρα τελείται μνημόσυνο των σφαγιασθέντων από τις δυνάμεις των Ες-Ες, στον ιερό Ναό Αγίου Νικολαου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, Γεωργίου.

Στη συνέχεια, ειναι προγραμματισμένη πομπή προς το Μαυσωλείο Διστόμου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας-Αντικύρας Γιάννη Γεωργακό και κατάθεση στεφάνων.

Μετά το μεσημέρι, ειναι προγραμματισμένη εκδήλωση, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Διστόμου.