ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο

Κατρούγκαλος: Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο

«Δεν έχουμε σκοπό να εφαρμόσουμε το μνημόνιο, τους εφαρμοστικούς νόμους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Αν ήταν να υπογραφεί μνημόνιο, θα συνεχίζαμε την 5η αξιολόγηση και θα έπρεπε να κάνουμε 7000 απολύσεις», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος και τόνισε ότι «δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, γιατί δεν ζητάμε άλλα δανεικά».

Εξήγησε ότι θα υπάρχουν επώδυνα μέτρα, «η διαφορά είναι ότι θα τα λάβουμε, για να μπορούμε να ζούμε με τα έσοδα της χώρας και χωρίς μνημόνιο. Γι’ αυτό προσωρινά θα έχουμε άδικο φορολογικό σύστημα».

Αναφερόμενος στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις είπε ότι «ο λόγος που δεν έχουμε φτάσει σε συμφωνία είναι γιατί δεν υπογράφουμε μειώσεις στις συντάξεις».

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι αν υπάρξει συμφωνία θα είναι μόνο «τίμια συμφωνία», συμπληρώνοντας ότι «η προοπτική της ρήξης είναι πάντα υπαρκτή, αν οι δανειστές δεν υποχωρήσουν στα επώδυνα μέτρα».

Ερωτηθείς τι σημαίνει ρήξη, είπε ότι «ρήξη σημαίνει όχι σε απαράδεκτα μέτρα».

«Γιατί να κάνουμε εκλογές αν συνεχίζουμε την ίδια πολιτική;», διερωτήθηκε και εξήγησε ότι η κυβέρνηση θέλει να «εφαρμόσει πολιτική που θα περιέχει αναδιάρθρωση του χρέους. Γι’ αυτό πήγαμε στη Βουλή, ώστε όλα τα κόμματα να πουν ότι δεν περνάνε τα μέτρα».

Σχετικές ειδήσεις