ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις κάλπες το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή νέου προέδρου

Στις κάλπες το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή νέου προέδρου

Τον πέμπτο πρόεδρο στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και διάδοχο του Ευ. Βενιζέλου εκλέγουν σήμερα Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ – ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Την ηγεσία διεκδικούν οι Φώφη Γεννηματά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι κάλπες, που έχουν στηθεί σε διάφορες πόλεις της χώρας, άνοιξαν στις 09:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα.

Το Μητρώο θα είναι ανοιχτό κατά τις ώρες της ψηφοφορίας προκειμένου να εγγραφούν και να ψηφίσουν νέα μέλη και φίλοι.

Στόχος και των τριών υποψηφίων είναι οι εκλογείς να ξεπεράσουν τις 100.000.

Για την ανάδειξη νέου προέδρου απαιτείται ποσοστό 50+1. Σε περίπτωση που κανείς από τους τρεις δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό, τότε θα διεξαχθεί δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους.

Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι

Οι τρείς υποψήφιοι, Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προσερχόμενοι στην ψηφοφορία έκαναν λόγο για πολύ σημαντική διαδικασία που συνδέεται με το μέλλον της παράταξης.

"Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους όσους έρχονται να ψηφίσουν. Ξέρω ότι παραμερίζουν πικρίες. Ξέρω ότι κρατούν ζωντανή την ελπίδα ότι η παράταξή μας θα σταθεί και πάλι στο ύψος των προσδοκιών μας. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα δίνουμε τα χέρια για να προχωρήσουμε ξανά μαζί. Μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά περήφανοι", υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

"Έχω πει ότι αυτό που υπόσχομαι στους πολίτες που εμπιστεύονται το ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους να προσέλθουν σήμερα στη κάλπη, είναι μια πάρα πολύ σκληρή, έντονη αλλά και έντιμη αντιπολίτευση.

Χωρίς υπονόμευση της συμπολίτευσης, χωρίς την υπονόμευση που νιώσαμε εμείς επί 5 χρόνια όταν σηκώναμε μόνοι μας και μετά με συμμαχίες τα βάρη. Και το δεύτερο που υπόσχομαι, και θα το κάνω, είναι πως θα είμαι πανταχού παρών σε όλη την Ελλάδα για την ανασυγκρότηση και την αναγέννηση της παράταξης", τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

"Σήμερα ζητούμε εντολή για το μέλλον της παράταξης και της χώρας, με ευθύνη, σχέδιο, δράση και αλήθεια για να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας με την ευθύνη και την δύναμη της γενιάς μας", είπε από την πλευρά του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ψήφισε το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε δηλώσεις του ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους. "Το ΠΑΣΟΚ συντεταγμένο αναλαμβάνει όλες τις πρωτοβουλίες για την συγκρότηση ενός ευρύτατου σχήματος που προτείνει εναλλακτική λύση εξουσίας και καλύπτει όλο το εύρος -όχι μόνο της σοσιαλδημοκρατικής Αριστεράς- αλλά του λεγόμενου προοδευτικού κέντρου. Γιατί η χώρα έχει ανάγκη από προοπτική συγκεκριμένη και χειροπιαστή", σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις