ΚΟΜΜΑΤΑ

Δημοψήφισμα 2015 - Δαμαβολίτης (ΑΝΕΛ): Είμαι υπέρ του «ναι»

Δημοψήφισμα 2015 - Δαμαβολίτης (ΑΝΕΛ): Είμαι υπέρ του «ναι»

Μετά τον Βασίλη Κόκκαλη των ΑΝΕΛ, ο οποίος ζήτησε να ακυρωθεί το δημοψήφισμα και δεύτερος βουλευτής του συγκυβερνώντος κόμματος εξέφρασε διαφορετική άποψη από την επίσημη θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ο βουλευτής Ηρακλείου, Κώστας Δαμαβολίτης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 της Κρήτης, αποκάλυψε ότι θα ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ο κ. Δαμαβολίτης τόνισε ότι η στάση του αυτή δε σημαίνει ότι νομιμοποιεί τα μνημόνια, τους εκβιασμούς των δανειστών ή την οικονομική πολιτική που επιβλήθηκε από την τρόικα και οδήγησε στην καταστροφή των Ελλήνων.

Αλλά, όπως είπε, θεωρεί «ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται εντός της Ευρώπης και όχι εκτός» και για το λόγο αυτό θα πάει «κόντρα» στην εκπεφρασμένη γραμμή που έχει δώσει ο πρόεδρος του κόμματος στο οποίο ανήκει.

«Η επιλογή είναι μεταξύ μιας συμφωνίας με μέτρα επώδυνα ή με ρήξη», τόνισε ο κ. Δαμαβολίτης, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, δείχνει να είναι υπέρ της συμφωνίας.

«Το δια ταύτα, έτσι όπως αποτυπώνεται, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, είναι ότι το δημοψήφισμα τελικά είναι ευρώ εναντίον δραχμής», επισήμανε, λέγοντας ότι αν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε «αυτό το περήφανο "όχι" και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά... αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε "όχι", τι ακριβώς θα κάνουμε;», αναρωτήθηκε, εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον.

«Είμαι υπέρ του "ναι"», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «την Κυριακή καλώ τον κόσμο να ψηφίσει "ναι"».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων