ΚΟΜΜΑΤΑ

ΚΚΕ: Ωμή κοροϊδία η εξαγγελία για «προστασία των αδυνάμων»

ΚΚΕ: Ωμή κοροϊδία η εξαγγελία για «προστασία των αδυνάμων»

Η γρήγορη υλοποίηση των μέτρων του τρίτου μνημονίου, η οποία περιλαμβάνει πλήρη σφαγιασμό μισθολογικών, εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, άγρια φορολογία στα λαϊκά νοικοκυριά, ιδιωτικοποιήσεις, ζεστό χρήμα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο, είναι η αναμενόμενη άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τονίζει το ΚΚΕ.

Ο βαρύτατος αυτός λογαριασμός «αποκαλύπτει το παραμύθι του κ. Τσίπρα περί "ισοδύναμων" και ενός "μοντέλου ανάπτυξης", που δήθεν μπορεί να εξασφαλίσει και τα κέρδη των λίγων και τις ανάγκες των πολλών» επισημαίνει σε σχόλιό του το Κομμουνιστικό Κόμμα για την ομιλία του πρωθυπουργού στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Αποτελεί δε ωμή κοροϊδία η εξαγγελία για "προστασία των αδυνάμων", τη στιγμή μάλιστα που πετσοκόβονται ακόμη και τα επιδόματα των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων, όπως το ΕΚΑΣ. Στην καλύτερη περίπτωση την ελεημοσύνη στις ομάδες της πιο ακραίας φτώχειας, θα κληθούν να την πληρώσουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, που προκλητικά βαφτίζονται "έχοντες". Δηλαδή, ο φτωχός θα πληρώνει για το φτωχότερο.

Από τη μεριά του λαού δεν πρέπει να υπάρξει καμιά ανοχή στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική και τα ψέματα που τη συνοδεύουν. Χρειάζεται τώρα οργάνωση της πάλης και της αντεπίθεσης, ενάντια στο κεφάλαιο και την ΕΕ, ενάντια την κυβέρνηση και τ’ άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που προσπαθούν να εμφανίσουν τη λαϊκή ψήφο ως "εντολή" υλοποίησης των βάρβαρων μέτρων» καταλήγει το ΚΚΕ.