ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Σκληρή «μάχη» για την ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών

ΝΔ: Σκληρή «μάχη» για την ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών

Την τελική απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για την οριστική ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών που θα αναδείξουν τον επόμενο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας περιμένουν στα στρατόπεδα των τεσσάρων γαλάζιων «μονομάχων».

Οι ημερομηνίες που θέλουν οι υποψήφιοι είναι από 18 Οκτωβρίου και φτάνουν έως και τις 15 Νοεμβρίου, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Η μάχη των υποψηφίων για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεσή τους για προεκλογική εκστρατεία θα κρίνει πολλά.

Η ημερομηνία της εσωκομματικής κάλπης αποτελεί το πρώτο πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης των υποψηφίων, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να επιθυμεί την ολοκλήρωση της εσωκομματικής διαδικασίας το συντομότερο δυνατόν και προκρίνουν ως ενδεδειγμένη ημερομηνία την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, προβάλλοντας ως επιχείρημα τη διασφάλιση της ενότητας της παράταξης που μπορεί να πληγεί από μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Η πρότασή του αυτή, ωστόσο, βρίσκει κάθετα αντίθετους τους έτερους διεκδικητές, Κυριάκο Μητσοτάκη, Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι τάσσονται υπέρ μίας εκτενέστερης χρονικά προεκλογικής περιόδου με εσωκομματικό διάλογο και ακόμα και τη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων, αφήνοντας αιχμές κατά του υπηρεσιακού προέδρου της ΝΔ για προσπάθεια να μην υπάρξει διάλογος στο εσωτερικό του κόμματος.

Οι τρεις υποψήφιοι προσανατολίζονται στο στήσιμο της κάλπης στα μέσα Νοεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις