ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Έχουμε μπροστά μας μια τετραετία

Γεροβασίλη: Έχουμε μπροστά μας μια τετραετία

«Αυτή η συμφωνία έχει θετικό το ότι, πολύ σοβαρά ζητήματα κρατήθηκαν ανοιχτά. Παρ’ όλη την πίεση που δεχόμασταν και από την αντιπολίτευση στο εσωτερικό “ψηφίστε γρήγορα ό,τι σας δίνουν, ναι σε όλα και πολύ σκληρότερα μέτρα”, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει βρει τρόπους να μετριάσει τις συνέπειες του μνημονίου και οι 155 βουλευτές επαρκούν για να περάσουν τα μέτρα ή πρέπει να αναζητήσει κι άλλους σύμμαχους στη Βούλη, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε:

"Εδώ έρχεται το κομμάτι του υποκριτικού που η ΝΔ πίεζε τους δανειστές να μην υποχωρήσουν σε αυτά που απαιτούσαν σε όλη τη διαπραγματευτική προσπάθεια και -αυτό ήταν σαφές στον ελληνικό λαό-, πίεζε την περίοδο του δημοψηφίσματος και φυσικά πίστευαν το παιχνίδι της “αριστερής παρένθεσης” που δεν είχε ολοκληρωθεί τον Μάρτιο περίπου -όπως είχαν προβλέψει- θα ολοκληρώνονταν το καλοκαίρι, είχαν ετοιμάσει και τα κουστούμια. Δεν δικαιούνται οι άνθρωποι που έφεραν την χώρα εδώ και δέχτηκαν πολύ σκληρότερα μέτρα, να φέρονται σήμερα ως αντιμνημονιακοί. Είναι υποκριτικό. Καλό θα ήταν να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο με την αντιπολίτευση πια, πράγμα που δεν το είδαμε να διαγράφεται χθες».

Στην επισήμανση ότι επηρεάζει η εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία που παίζει έναν ρόλο, η ίδια απάντησε πως «έχουμε μπροστά μας μια τετραετία. Τα πράγματα διαμορφώνονται και έχουν μία δυναμική».

Σχετικές ειδήσεις