ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλτάκος: Τζιτζικώστας ή αδιέξοδο στη ΝΔ

Μπαλτάκος: Τζιτζικώστας ή αδιέξοδο στη ΝΔ

Μόλις δύο εικοσιτετράωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, το στέλεχος της ΝΔ και πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Σαμαρά, ο Τάκης Μπαλτάκος, στηρίζει ανοικτά την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα και καλεί τους ψηφοφόρους της ΝΔ να τον ψηφίσουν, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «η παράταξη θα εισέλθει σε αδιέξοδο».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ – «Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΟ ΧΩΡΟ – ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ»

«Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται αρχηγό. Αρχηγό όμως. Πραγματικό αρχηγό. Αρχηγό ικανό να εμπνεύσει τις μάζες, να συνεγείρει συνειδήσεις, να παλιννοστήσει ψηφοφόρους, να συγκεράσει τις εσωτερικές αντιφάσεις δεξιών-κεντρώων, να εξισορροπήσει αποφασιστικά ανάμεσα στο παλαιό και το νέο», τόνισε ο Τ. Μπαλτάκος σε δηλώσεις του προς το Euro2day.gr.

Και πρόσθεσε: «Αρχηγό με όραμα, χαρισματικό, αρχηγό χωρίς προσκολλήσεις σε παρωχημένα και ατελέσφορα τσιτάτα του τύπου "χάσαμε τον μεσαίο χώρο", ενώ αυτό που χάσαμε είναι η ταυτότητά μας, αρχηγό δυναμικό, αλλά σώφρονα, τολμηρό, αλλά εχέφρονα, φιλόδοξο, αλλά όχι εγωκεντρικό, νικηφόρο, όχι ηττοπαθή, όχι αγκυλωμένο, όχι "φεουδαρχικό"».

«Αλλιώς», κατέληξε, «η παράταξη θα εισέλθει σε αδιέξοδο και για να αποτραπεί αυτό, ο Τζιτζικώστας είναι η μόνη λύση».

Σχετικές ειδήσεις