ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Δεν δίνω α λα καρτ στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα (vid)

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Δεν δίνω α λα καρτ στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα (vid)

Ευχαριστώντας τους βουλευτές του που κράτησαν τη ΝΔ όρθια το 2015 ενάντια «στο τσουνάμι του λαϊκισμού που έπληξε την χώρα» ξεκίνησε την παρθενική ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ως πρόεδρος του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε, δεν είναι ο ίδιος από τη στιγμή που οι 400.000 πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Η εντολή τους είναι ενωμένη να προχωρήσουμε στην ανανέωση της ΝΔ, ώστε να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Α λα καρτ στήριξη σε αυτή την κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία δεν θα δώσει ποτέ. Δεν θα γίνουμε πολιτικό δεκανίκι κανενός», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα», είπε και υπογράμμισε ότι «δεν έχω εντολή να στηρίξω τον κ. Τσίπρα, αλλά να ασκήσω σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί τον τελευταίο κεφάλαιο του λαϊκισμού και του πολιτικού αμοραλισμού. Αυτό το κεφάλαιο εμείς θα κλείσουμε. Ας μην ελπίζει λοιπόν σε συναίνεση».

Εξαίρεση έκανε ο κ. Μητσοάκης στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος λέγοντας ότι στην πρώτη συνάντηση που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα θα το θέσει.

Αναφερόμενος στις Σκουριές είπε ότι η κυβέρνηση στέλνει λάθος μήνυμα σε όσους σκέπτονται να επενδύσουν στην χώρα. «Αναρωτιέμαι τι θα πει ο κ. Τσίπρας στο Νταβός», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι είναι προσχηματική από την πλευρά της κυβέρνησης η επίκληση της νομιμότητας.

Σε ό,τι αφορά στην Παιδεία, τη χαρακτήρισε ως πρώτη προτεραιότητα και σημείωσε ότι η αριστεία είναι σημαντικό στοιχείο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει καταστήσει την εκπαίδευση «πεδίο κομματικής ιδεοληψίας».

Ως προς τη λειτουργία του κράτους είπε ότι η ΝΔ επενδύει στην αναδιάρθρωσή του, ώστε αυτό να καταστεί πιο φιλικό προς τον πολίτη.

Προανήγγειλε, εξάλλου, τη μεταστέγαση του κόμματος, σε άλλο κτίριο, ενώ τόνισε ότι θα δώσει μεγάλο βάρος την ιδιωτική χρηματοδότηση του κόμματος, «με σεβασμό στους κανόνες διαφάνειας».

Σχετικές ειδήσεις