ΚΟΜΜΑΤΑ

Στ. Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας φλέρταρε με το σενάριο της δραχμής

Στ. Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας φλέρταρε με το σενάριο της δραχμής

«Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με το πρόγραμμα ακόμη στον αέρα. Προέχει η δεύτερη αξιολόγηση», τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Παράλληλα, επισημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία συμμαχώντας με το μεγαλύτερο μέρος της παλιάς διαπλοκής που ήλπιζε ότι θα έχει μαζί του μια νέα δεκαετία εξουσίας.

"Όταν κατάλαβε ότι κάποιοι πλέον δεν του είναι χρήσιμοι, τους παράτησε. Και προσπαθεί να βάλει νέους φίλους στο παιγνίδι. Το ίδιο που έκανε και στην τηλεόραση", σημειώνει στη συνέντευξή του στο "Κεφάλαιο" ο κ. Θεοδωράκης.

«Ο κ.Τσίπρας φλέρταρε με το σενάριο της δραχμής. Και αυτό το επικίνδυνο φλερτ το γνώριζε το Ποτάμι. Η χώρα όντως κινδύνεψε να πέσει στη δραχμή -όντως υπήρξαν προπαρασκευαστικές ενέργειες. Και γι’ αυτό επιμέναμε και φωνάζαμε "φέρε τώρα τη συμφωνία". Ξέραμε, λοιπόν, ότι με το ένα πόδι ήμασταν στη... Ρωσία», τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού καταλογίζει στην κυβέρνηση «άγνοια και ανικανότητα» στο ζήτημα του χρέους και εκφράζει φόβους ότι «αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς θα βρεθούμε εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι».

Παράλληλα, επισημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία συμμαχώντας με το μεγαλύτερο μέρος της παλιάς διαπλοκής που ήλπιζε ότι θα έχει μαζί του μια νέα δεκαετία εξουσίας. "Όταν κατάλαβε ότι κάποιοι πλέον δεν του είναι χρήσιμοι, τους παράτησε. Και προσπαθεί να βάλει νέους φίλους στο παιγνίδι. Το ίδιο που έκανε και στην τηλεόραση", σημειώνει ο κ. Θεοδωράκης.

Ο ίδιος απέρριψε την οποιαδήποτε συμμετοχή του κόμματός του σε οικουμενική κυβέρνηση λέγοντας: «Δεν πιστεύω στις οικουμενικές κυβερνήσεις. Με αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα, τη Χρυσή Αυγή. Χρειαζόμαστε τολμηρές αποφάσεις και όχι μια κυβέρνηση σούπα. Με υπουργούς υπερασπιστές της κομματικής γραμμής».

Ρoή Ειδήσεων