ΚΟΜΜΑΤΑ

Βρυξέλλες - ΝΔ: Επαφές Κουμουτσάκου με την ηγεσία του ΕΛΚ για Ερντογάν και Κυπριακό

Βρυξέλλες - ΝΔ: Επαφές Κουμουτσάκου με την ηγεσία του ΕΛΚ για Ερντογάν και Κυπριακό

Ειδήσεις | Νέα Δημοκρατία: Ο Τομεάρχης Εξωτερικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, είχε στις Βρυξέλλες, συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Τζόζεφ Ντολ και με τον Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Μετά τις συναντήσεις, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενημέρωσα την ηγεσία του Ε.Λ.Κ. για τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με έμφαση στην επιθετική και αναθεωρητική ρητορική του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, καθώς και για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού. Σημαντικό μέρος της συζήτησής μας εστιάστηκε στην πορεία της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, στην ανάγκη τήρησης της σχετικής συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας από την Άγκυρα, καθώς και στην ανάγκη ουσιαστικότερης συμβολής της Ευρώπης στην επίλυση του προβλήματος.

Συζητήσαμε, επίσης, τις προοπτικές του πολιτικού σκηνικού στην Ευρώπη μετά τα δημοψηφίσματα στη Μ. Βρετανία και την Ιταλία, καθώς και ενόψει των εκλογών σε Γερμανία και Γαλλία.

Υπάρχει έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο ενίσχυσης φωνών λαϊκισμού και ευρω-αρνητισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων του 2017 που μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για μια σειρά ζητημάτων ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, όπως το προσφυγικό.

Επίσης, κοινή είναι η ανησυχία και ο έντονος προβληματισμός για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, όσον αφορά στη Δημοκρατία και την απομάκρυνσή της από τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, καθώς και για τα μηνύματα αμφισβήτησης του ισχύοντος καθεστώτος στην Ανατολική Μεσόγειο που εκπέμπει επανειλημμένα τον τελευταίο καιρό η Τουρκική ηγεσία».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τη Νέα Δημοκρατία

Ρoή Ειδήσεων