ΚΟΜΜΑΤΑ

ΚΚΕ: Ζητά επίσημα στοιχεία για τις προκλητικές φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών

ΚΚΕ: Ζητά επίσημα στοιχεία για τις προκλητικές φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, προκειμένου να λάβει επίσημα στοιχεία για τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών.

Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει άλλες δύο φορές το ίδιο αίτημα, όμως δεν έχει λάβει τα στοιχεία που ζητεί από τα αρμόδια υπουργεία.

Αναλυτικά, η αίτηση προς την υπουργό Εργασίας αναφέρει:

«Καταθέτουμε για τρίτη φορά την αίτηση κατάθεσης εγγράφων με αριθμ. Πρωτ. 355/22.3.2017 και 558/15.5.2017 σχετικά με τις προκλητικές φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές, καθώς δεν έχουμε λάβει τα έγγραφα για τα στοιχεία που αναζητούσαμε.

Με βάση τα παραπάνω καλείται η κ. Υπουργός, να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής όλα τα σχετικά έγγραφα με τα στοιχεία, στα οποία να αναφέρονται:

1. Ποιες είναι οι βεβαιωμένες και ανεξόφλητες οφειλές των εφοπλιστών προς το ΝΑΤ, ΚΕΑΝ, και τα Ταμεία Πρόνοιας των ναυτεργατών, καθώς και τι ενέργειες έχουν γίνει ώστε να εισπραχθούν από το Δημόσιο και το ΝΑΤ;

2. Πόσες αιτήσεις συνταξιοδότησης εκκρεμούν πριν και μετά το νόμο "λαιμητόμο" 4387/2016; Σε πόσους ναυτεργάτες εκκρεμεί η καταβολή των εφάπαξ από τα Ταμεία Πρόνοιας. Πότε θα καταβληθούν συντάξεις και τα εφάπαξ των Ταμείων Πρόνοιας».

Την αίτηση υπογράφουν οι βουλευτές Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.