ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Είδηση «βόμβα»: Ξαφνική έφοδος των εισαγγελέων σε τράπεζες για τα θαλασσοδάνεια των εφοπλιστών

Είδηση «βόμβα»: Ξαφνική έφοδος των εισαγγελέων σε τράπεζες για τα θαλασσοδάνεια των εφοπλιστών

«Καταδρομικές» επιχειρήσεις σε συστημικές τράπεζες πραγματοποιούν από την Τρίτη (05/09/2017) οι οικονομικοί εισαγγελείς που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση σκοτεινών υποθέσεων που συνδέονται με σκανδαλώδεις δανειοδοτήσεις μεγαλόσχημων οικονομικών παραγόντων, συγγενών τραπεζιτών, αλλά και πολιτικών κομμάτων - Ανοίγει ο φάκελος με τα θαλασσοδάνεια των εφοπλιστών

ΣΤΟ ΦΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ - ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Kontra News», η αρχή έγινε χθες με την επίσκεψη κλιμακίου οικονομικών εισαγγελέων σε μια από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Τις επόμενες ημέρες οι οικονομικοί εισαγγελείς θα εγκατασταθούν και στις υπόλοιπες τράπεζες, για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για το γιγαντιαίο σκάνδαλο της καταλήστευσης των καταθέσεων, που συντελέστηκε από τις διοικήσεις που διαπλέκονταν με το προηγούμενο διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.

Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκεται καυτό υλικό χιλιάδων σελίδων από ανώνυμες καταγγελίες και ένορκες καταθέσεις που αφορούν σε μεγάλα τραπεζικά σκάνδαλα.

Είχε προηγηθεί ένας υπόγειος πόλεμος ανάμεσα σε παλιά και νέα τραπεζικά στελέχη, αλλά και αντίπαλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο ένας κάρφωνε τον άλλο, με αποτέλεσμα να φτάσει στη Δικαιοσύνη ένας μεγάλος όγκος χρήσιμων πληροφοριών.

Το επόμενο βήμα αναγκαστικά ήταν η καταδρομική επιχείρηση στις τράπεζες, προκειμένου να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι ύποπτες δανειοδοτήσεις καθώς και καραμπινάτες υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, μέσα από εταιρείες που είχαν στήσει συγγενείς τραπεζικών στελεχών, αλλά και επιχειρηματίες που διαπλέκονταν με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Το Newsbomb.gr έχει επισημάνει πολλές φορές τις διαδρομές της διαπλοκής «Τράπεζες - πολιτικοί - εφοπλιστές» με αναλυτική αρθρογραφία.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς επικεντρώνουν επίσης το ενδιαφέρον τους στις δανειοδοτήσεις του ναυτιλιακού καταστήματος της Εθνικής την περίοδο Τουρκολιά.

Σύμφωνα, πάντα, με την «Kontra News», έχουν εντοπιστεί «θαλασσοδάνεια» πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάφορους εφοπλιστές, τα οποία βρίσκονται στην κυριολεξία στον «αέρα» και δεν πρόκειται να εξοφληθούν.

Στην ουσία, πρόκειται για δάνεια, τα οποία δόθηκαν χαριστικά έπειτα από πιέσεις πολιτικών.

Οι εισαγγελείς θεωρούν δεδομένο ότι ένα μέρος από τα θαλασσοδάνεια κατευθύνθηκε στους ταμίες μεγαλόσχημων πολιτικών παραγόντων.

Χαμός γίνεται, ωστόσο, και με τα «θαλασσοδάνεια» για την αγορά ακινήτων, όπως επίσης και με τις δανειοδοτήσεις εταιρειών που συνδέονταν με συγγενικά πρόσωπα μετόχων και στελεχών τραπεζών.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν πως το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τα «θαλασσοδάνεια» θα προκαλέσει μεγάλους τριγμούς στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Εκατοντάδες μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι για τις σκανδαλώδεις δανειοδοτήσεις, ενώ αναμένονται τις προσεχείς ημέρες και καταδρομικές επιχειρήσεις του ΣΔΟΕ, παρουσία εισαγγελέων, σε περισσότερες από πενήντα επιχειρήσεις.

Στη λίστα με τα «θαλασσοδάνεια» περιλαμβάνονται και επιχειρηματίες υπεράνω υποψίας. Ο δανεισμός των επιχειρηματιών αυτών είναι υπέρογκος και δεν καλύπτεται από επαρκείς εγγυήσεις.

Πρόκειται για «θαλασσοδάνεια» 200, 300 και 500 εκατ. ευρώ, τα οποία εξασφάλιζαν εξαιτίας της διαπλεκόμενης σχέσης που είχαν με το παλιό πολιτικό σύστημα.

Οι αποκαλύψεις αναμένονται καταιγιστικές, ενώ οι διώξεις που θα ακολουθήσουν, θα προκαλέσουν πάταγο.

Σχετικές ειδήσεις