ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Για ποιους εφοπλιστές σφίγγει ο κλοιός της Δικαιοσύνης;

Για ποιους εφοπλιστές σφίγγει ο κλοιός της Δικαιοσύνης;

Δύσκολοι καιροί για αρκετούς μεγαλοεφοπλιστές που τα προηγούμενα χρόνια απολάμβαναν αφορολόγητα υπερκέρδη.

Φύλλο και φτερό τα θαλασσοδάνεια συγκεκριμένων εφοπλιστών την ώρα που ο Σόιμπλε καταγγέλλει ότι ο Τσίπρας τους παρέχει προστασία

Αν και η ελληνική δικαιοσύνη τους διατηρεί ακόμα στο απυρόβλητο, δε φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο με τις δικαστικές αρχές άλλων χωρών που τους «κυνηγούν» και κάνουν φύλλο και φτερό τους φακέλους τους.

Οι περιπτώσεις δυο συγκεκριμένων εφοπλιστών (ενός άνδρα και μιας γυναίκας), έχουν πλέον ωριμάσει και αναμένεται να σκάσουν σαν βόμβες στο διεθνές επιχειρηματικό στερέωμα.

Ήδη ο κλοιός σφίγγει γύρω τους επικίνδυνα και οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να ψηλαφίζουν βαριές υποθέσεις θαλασσοδανείων του παρελθόντος.

Περνούν από κόσκινο αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, δάνεια από μεγάλο επενδυτικό όμιλο, αλλά και από μεγάλη συστημική τράπεζα.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και οι αγοραπωλησίες κτηρίων της Εθνικής Τράπεζας σε συγκεκριμένο εφοπλιστή.

Ελέγχονται δηλαδή όλα τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν από την τράπεζα στον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Ποιες ήταν οι τιμές πώλησης, αν ήταν αντίστοιχες και αντιπροσωπευτικές των αντικειμενικών αξιών, εάν επρόκειτο για φιλέτα του real estate κ.α.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και για τον εφοπλιστή, αλλά και για τις διοικήσεις της τράπεζας.

Και όλα αυτά βεβαίως γίνονται σε ένα περιβάλλον εξόχως θολό, με το εφοπλιστικό λόμπι να είναι στην κυριολεξία «αγκαζέ» με το μέγαρο Μαξίμου για τα ζητήματα της φορολόγησής του και όχι μόνο.

Ο μόνος επιχειρηματικός κλάδος που έχει ανοικτή γραμμή με το Μαξίμου είναι οι εφοπλιστές που πριν από λίγες μέρες υπέγραψαν μαζί με τον κ. Τσίπρα την παράταση και για το 2018, της προκλητικής ρύθμισης να δίνουν ότι θέλουν, υπό μορφή εθελοντικής εισφοράς.

Ο εναγκαλισμός του Αλέξη Τσίπρα με το εφοπλιστικό λόμπι έχει πάρει διαστάσεις εθνικού διασυρμού αφού πλέον τον κατηγορούν ανοικτά όλοι οι ηγέτες της Ευρωζώνης.

Μέχρι και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έφτασε στο σημείο να δηλώσει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ότι ο κ. Τσίπρας προστατεύει τους εφοπλιστές.

«Το κόμμα του κ. Τσίπρα προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα καταργούσε τα προνόμια των εφοπλιστών. Η κυβέρνηση δεν το έκανε για τους δικούς της λόγους. Είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και της βουλής οι εφοπλιστές να προστατεύονται αλλά να γίνονται αλλού περικοπές».

Ο κ. Σόιμπλε είπε το αυτονόητο, αυτό που όλος ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί αλλά η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να τους βγάλει τρελούς. Ο κ. Τσίπρας είναι έκθετος και πρέπει επιτέλους να απαντήσει γιατί προσφέρει ασυλία στο εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά το Newsbomb.gr επιβεβαιώνεται πλήρως αφού με δεκάδες ρεπορτάζ έχουμε αποδείξει ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά παρέχουν εξωφρενικές καλύψεις και ασυλία στο ελληνικό εφοπλιστικό λόμπι, παίζοντας με τα λεφτά του ελληνικού λαού.

Το μείζον ερώτημα είναι αν θα προχωρήσει το μαχαίρι στο κόκαλο και αν θα οδηγηθούν στο σκαμνί όλοι αυτοί οι κύριοι που έπαιρναν τα θαλασσοδάνεια για να διάγουν βίο πολυτελή ή αν τα συγκεκριμένα σκάνδαλα θα θαφτούν κατά τη συνήθη πρακτική.

Σχετικές ειδήσεις