ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα δεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς

Μητσοτάκης: Δεν θα δεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς

«Εκτιμώ πως η λύση για το Σκοπιανό θα πρέπει να δοθεί σε άλλη συγκυρία με καλύτερη προετοιμασία. Για εμάς το παιχνίδι σταματάει εδώ. Δεν θα εμπλακούμε σε αυτή την υπόθεση, δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε αυτή την ιστορία που πάει να τραυματίσει τις ψυχές των Ελλήνων», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη (24/01/2018), κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει αποτύχει παταγωδώς στα εθνικά θέματα, τόσο στο θέμα με την Τουρκία όσο και με το Σκοπιανό. Ιδίως ως προς το Σκοπιανό, η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου υπονομεύει την όποια λύση, κινείται με γνώμονα τη μικροπολιτική και όχι το εθνικό συμφέρον. Είναι κατάντια για τη χώρα να ασκείται η διακυβέρνηση της χώρας με διαφορετικές θέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται κρυφά, δεν ενημερώνει την αντιπολίτευση, προσπαθεί να την παγιδέψει και να τη συκοφαντήσει».

«Το 2008 σε μια κρίσιμη συγκυρία, με τις ΗΠΑ να πιέζουν ασφυκτικά, η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή απέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Την ίδια στιγμή, 200 και πλέον στελέχη του τότε ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν σε κείμενό τους «δώστε τα όλα». Δεν ανεχόμαστε, λοιπόν, μαθήματα από αυτούς που ήθελαν να τα ξεπουλήσουν όλα, μη δίνοντας δεκάρα για το εθνικό συμφέρον», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «ο κ. Τσίπρας δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό και εκείνος δεν τον εμπιστεύεται. Οι Έλληνες έδειξαν ότι δεν ανέχονται χαρακτηρισμούς απαξίωσης και συκοφαντίας. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που διαδήλωσε εκεί, δεν αποτελείτο από ακραίους ούτε εθνικιστές, αλλά από ανθρώπους που ήθελαν να διαδηλώσουν για την πατρίδα».

Και πρόσθεσε: «Δικαιούμαστε όλοι να είμαστε υπερήφανοι για τους παππούδες μας που πολέμησαν για τη γη της Μακεδονίας και δεν δέχομαι οι αγώνες αυτοί να γίνονται εργαλείο ανιστόρητων πολιτικών και θεωρήσεων. Δεν ήταν ακραίοι, πατριώτες ήταν».

«Οι διχασμοί έφερναν πάντοντε ήττες, αλλά και εθνικές τραγωδίες. Ο ελληνικός λαός έχει βούληση και αποδεικνύει ότι είναι πρόθυμος και για ανατροπές και για υπερβάσεις και γι' αυτό αντιδρά, όταν τον υποτιμούν. Εάν ήμουν πρωθυπουργός θα φρόντιζα να ενώσω δυνάμεις, όχι να διχάσω τους πάντες γύρω από το εθνικό θέμα. Θα ξεκινούσα τη διαπραγμάτευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού, περιμένοντας να δω απτά δείγματα αλλαγών, προτού πάω στο επόμενο στάδιο. Δεν θα δεχόμουν καμία αναφορά σε μακεδονικό έθνος και θα ζητούσα άμεσα την αλλαγή του σκοπιανού Συντάγματος, με βελτίωση του κεκτημένου του Βουκουρεστίου».

Και συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Δεν θα δεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Δεν θα δεχτώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την Ελλάδα, αλλά ούτε θα επιτρέψω σε ακραία στοιχεία να καπηλευτούν τις εύλογες ανησυχίες του ελληνικού λαού».

«Είναι η ώρα της μεγάλης πανστρατιάς, ώστε να υπάρξει η μεγάλη ανατροπή. Οφείλουμε όλοι να σαρώσουμε την Ελλάδα και να μεταδώσουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής σε κάθε γωνιά της χώρας», ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις