Μαξίμου: Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με τη θέση της Ντόρας Μακογιάννη για τον όρο «Νέα Μακεδονία»;

Μαξίμου: Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με τη θέση της Ντόρας Μακογιάννη για τον όρο «Νέα Μακεδονία»;

Σκληρή κόντρα Μαξίμου-ΝΔ για το Σκοπιανό

Ερώτηση προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για το αν συμφωνεί με την θέση της Ντόρας Μπακογιάννη για τη «Νέα Μακεδονία», απευθύνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Να υπενθυμίσουμε πως η τότε υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, είχε στην ατζέντα των συνομιλιών, για την ονομασία των Σκοπίων, ως αποδεκτή λύση τον όρο «Νέα Μακεδονία».

Τι αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου:

«Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τη θέση που εκφράζει στο ακόλουθο βίντεο η τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη για την ονομασία της ΠΓΔΜ»;

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο με τα όσα έλεγε τότε η Ντόρα Μπακογιάννη:

Άμεση απάντηση από τη ΝΔ

Απάντηση στα παραπάνω σχόλια του Μεγάρου Μαξίμου έδωσε η ΝΔ.

Το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση ρωτώντας το Μαξίμου αν συμφωνεί με τις απόψεις του κυβερνητικού της εταίρου στο θέμα του Σκοπιανού.

«Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα βρισκόμαστε  σε άλλη συγκυρία το 2018. Ας μας πει το Μαξίμου  ποια είναι η θέση του κυβερνητικού εταίρου του. Και εν τέλει, εφόσον θέλετε να επιστρέψουμε στο 2008, σας αποστέλλουμε κείμενο με τις υπογραφές των Υπουργών σας της Κυβέρνησης, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και κ. Κώστα Γαβρόγλου καθώς και της αντιπροέδρου της Βουλής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο οποίο περιλαμβάνεται  το εξής απόσπασμα: “υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον”  που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία”. Καλή ανάγνωση».