ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή: «Ψηλά» ανασχηματισμός και ΔΕΘ

Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή: «Ψηλά» ανασχηματισμός και ΔΕΘ

Πολιτικό Συμβούλιο | ΣΥΡΙΖΑ | Αλέξης Τσίπρας: Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, συνεδριάζει στις 18:00 την Παρασκευή (24/08) το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης αλλά και τις εξελίξεις που δρομολογούνται μετά και την έξοδο της χώρας από τη διεθνή επιτροπεία και τα Μνημόνια.

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση θα τεθεί επί τάπητος η παρουσία του κ. Τσίπρα στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου ο πρωθυπουργός θα δώσει το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει έως και τις εκλογές του 2019, οπότε και ολοκληρώνεται η θητεία της παρούσας κυβέρνησης.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη ΔΕΘ, αναμένεται να δοθεί έμφαση στα μέτρα ελάφρυνσης κι ανακούφισης που αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το Βελλίδειο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, κατά πληροφορίες πάντα, θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον κ. Τσίπρα να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο οποίος έχει δρομολογηθεί για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Μείζον θέμα συζήτησης αναμένεται να αποτελέσει και η εκλογή του νέου γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόσωπο, δηλαδή που θα κληθεί να οργανώσει τη μάχη του κυβερνώντος κόμματος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης: