ΚΟΜΜΑΤΑ

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει παντού τις αυθεντικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει παντού τις αυθεντικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις αλλαγές που έρχονται σε αυτές, μετά και την εφαρμογή της μεταρρύθμισης «Κλεισθένης Ι» μίλησε το Σάββατο (03/11/2018) στην Λάρισα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον καρδιοχειρουργό Νίκο Τσιλιμίγκα, ώστε να υπάρξει στήριξη του κόμματος για την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - στη στήριξη της παρούσας κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα βρείτε ούτε έναν δήμαρχο στη Θεσσαλία, αλλά και σε όλη τη χώρα που θα ισχυριστεί ότι αυτή η κυβέρνηση δεν στήριξε έμπρακτα την αυτοδιοίκηση παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, με χρηματοδοτήσεις που είχαν να τις δουν οι δήμοι πριν το 2010».

Μιλώντας σχετικά με τους υποψηφίους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που αναμένεται να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι στόχος είναι να υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις και προτάσεις για κοινή παρουσία «η οποία πάνω από όλα θα θέσει ως προτεραιότητα τα ζητήματα της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης».

Ερωτηθείς για το πώς μπορεί να υπάρξει στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτοδιοικητικούς που έχουν την ανοιχτή στήριξη από το ΚΙΝΑΛ, το οποίο σε τοπικό, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, μιλάει για την ανάγκη στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Με αφήνει παγερά αδιάφορο τι λέει το ΚΙΝΑΛ, διότι σε κεντρικό επίπεδο εμφανίζεται φοβικό, ενώ στο εσωτερικό του ζει σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου. Προτεραιότητα μας λοιπόν είναι να δώσουμε αυτή τη μάχη με πλατιά συνεργατικά και νικηφόρα σχήματα, τα οποία σε κάθε περίπτωση θα έχουν ένα αυτοδιοικητικό σχήμα, θα καταθέτουν προτάσεις για το καλό των πολιτών. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, βράζει στο κομματικό του ζουμί».

Μιλώντας για το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «οι Λαρισαίοι είναι πολύ τυχεροί που έχουν για δήμαρχο τον κ. Καλογιάννη», επισημαίνοντας πως ο δήμαρχος Λαρισαίων «έχει κάνει τολμηρά και πολλά καλά πράγματα για την πόλη, αλλά έχει επιδείξει ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο ως αντιπρόεδρος της Ένωσης των Δημοτικών Εταιρειών Ύδρευσης».

«Δεν είναι τυχαίο ότι η ΔΕΥΑΛ είναι μια από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις και με μέλλον. Μάλιστα από κοινού, η κυβέρνηση και η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης προχωρήσαμε σε νομοθετικές ρυθμίσεις, διασφαλίσαμε τον μη κερδοσκοπικό τους χαρακτήρα και λύσαμε προβλήματα, ενώ την ίδια ώρα όμως, από την πλευρά της ΝΔ και του νεοφιλελευθερισμού αυτό που απεργάζονται είναι ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης των πάντων αλλά και συρρίκνωσης των ίδιων των δήμων», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: