ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «χαρτί» του δημοψηφίσματος - Πάρτε θέση τώρα!

Το «χαρτί» του δημοψηφίσματος - Πάρτε θέση τώρα!

Πάρτε μέρος στη διαδικτυακή δημοσκόπηση του Newsbomb.gr - Οι σκληρές πιέσεις του Βερολίνου, η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος

Με δεδομένες τις σκληρές πιέσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το status quo της Ευρώπης και ιδιαίτερα από τις εμμονές των Γερμανών για συνέχιση της πολιτικής λιτότητας, οδηγεί τη διαπραγμάτευση σε... αχαρτογράφητες περιοχές.

Όπως εκτιμούν αρκετοί πολιτικοί αναλυτές: Όλα είναι ανοικτά!

Η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση των επαφών με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση. Ή συνεχίζει μέχρι τέλους την τήρηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων ή κάνει πίσω και συμβιβάζεται ως ένα σημείο με τις απαιτήσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών.

Η απόφαση είναι ομολογουμένως πολύ δύσκολη και όπως αρκετοί εκτιμούν, ο έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει την στήριξη του ελληνικού λαού για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα του. Άλλωστε όπως και ο ίδιος έχει πει στο παρελθόν τον πρώτο λόγο τον έχει ο λαός.

Συνεπώς, αν η χώρα μπει σε αχαρτογράφητες περιοχές και σε συνθήκες που δεν έχουν μέχρι στιγμής προβλεφθεί, υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να έρθει στο «τραπέζι» το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος για να εκφραστεί η λαϊκή βούληση.

Το ερώτημα είναι απλό: «Συμφωνείτε με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την τελική στάση που θα κρατήσει η κυβερνηση έναντι των δανειστών;».

Πάρτε θέση τώρα στην διαδικτυακή έρευνα του Newsbomb και καταθέστε ευθέως την άποψή σας.

Συμφωνείτε με το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη τελική στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα έναντι των δανειστών;

  • 91%
  • 8%
  • 1%
20121 συμμετοχές. Η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί